Центральна МСЕК перевірила тисячі рішень про інвалідність: стало відомо, скільки залишилися чинними
Центральна МСЕК перевірила тисячі рішень про інвалідність: стало відомо, скільки залишилися чинними

Центральна МСЕК перевірила тисячі рішень про інвалідність: стало відомо, скільки залишилися чинними

Йдеться про розслідування кримінальних справ щодо співробітників ТЦК, ВЛК і МСЕК за фактами сприяння в ухиленні від мобілізації та виїзді за кордон.

Центральна Медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) залишила в силі майже 17 тис. рішень підпорядкованих їй обласних комісій про наданняінвалідностей, що надіслали на перевірку правоохоронці.

Про це йдеться у статистичних даних, які надали "Укрінформу" в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Працівники Національної поліції і Державного бюро розслідувань станом на 1 січня 2024-го здійснювали розслідування у 312 кримінальних провадженнях такої категорії. Переважну більшість цих справ розслідували у Нацполіції (308), а також чотири справи були в роботі у ДБР.

2024 року Нацполіція і ДБР порушили ще 161 кримінальне провадження за фактами сприяння в ухиленні від мобілізації і виїзді за кордон співробітниками ТЦК та СП, ВЛК і МСЕК.

Під час розслідування вилучили майже 23 483 медико-експертних справ, з яких 18 968 справ для перевірки прийнятих рішень було направлено до Центральної МСЕК. Центральною МСЕК залишено в силі 16 992 рішень у медико-експертних справах.

"У 1 588 таких справах – перевірка триває. У 66 медико-експертних справах Центральною МСЕК скасовано прийняті рішення та щодо 6 таких рішень особам МСЕК повідомлено про підозру", – заявили у прокуратурі.

Відомо, що правоохоронці уже завершили розслідування у 118 справах за фактами сприяння в ухиленні від мобілізації і виїзді за кордон. На розгляд судів направили уже 79 обвинувальних актів.

Водночас у 193 кримінальних провадженнях досудове розслідування іще триває.

Нагааємо, раніше президент Володимир Зеленський зібрав засідання РНБО щодо ситуації із МСЕК.

В результаті генеральний прокурор Андрій Костін пішов у відставку, а МСЕК вирішили ліквідувати. 

Також стало відомо про чергове викриття у МСЕК.У Рівному впіймали на хабарі лікаря-невропатолога.

Джерело матеріала
loader
loader