Українцям обіцяють опалювальний сезон без подорожчання
Українцям обіцяють опалювальний сезон без подорожчання

Українцям обіцяють опалювальний сезон без подорожчання

Одеські теплопостачальники заявили, що не будуть підвищувати тарифи на тепло для мешканців міста. Про це повідомила заступниця міського голови Ганна Позднякова на пресконференції.

За її словами, попри те, що держава не надала обіцяної компенсації різниці в тарифах, підприємство "Теплопостачання міста Одеси" не планує підвищувати вартість опалення для побутових споживачів.

Опалення, скріншот: YouTube

Позднякова також зазначила, що опалювальний сезон в Одесі розпочнеться, як завжди, коли середньодобова температура протягом трьох діб буде на рівні +8 градусів Цельсія. Прогнози показують, що необхідність запускати опалення раніше 1 листопада поки не передбачається.

Осіння погода, скріншот: YouTube

Щодо готовності до зими, всі малі котельні міста вже оснащені генераторами, а великі котельні готують до обладнання когенераційними установками, що дозволить забезпечити їх автономність в разі перебоїв з електроенергією.

Електроопалення, скріншот: YouTube

Окремо Позднякова зупинилася на ремонті котельні "Північна-2". Тут збудують нову трубу замість тієї, яка впала під час сильного вітру торік. На місце вже доставили всі необхідні матеріали, і роботи активно тривають. Однак цей ремонт не вплине на старт опалювального сезону.

Варто зазначити, що на відновлення труби виділила 60 мільйонів гривень організація UNICEF. Планується завершити ремонтні роботи до 1 листопада 2024 року. Котельня "Північна-2" є важливим об'єктом, адже вона забезпечує теплом 120 тисяч мешканців Одеси, а також обслуговує 10 дитячих садків, 9 шкіл та 6 медичних установ.

Директор КП "Теплопостачання міста Одеси" Валерій Іванов запевнив, що підприємство готове до опалювального сезону на 100%.

Раніше ми повідомляли,кому допоможуть дровами для опалення?

Хто може платити за пільговими тарифами- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader