Київські суди винесли перші тюремні вироки ухилянтам
Київські суди винесли перші тюремні вироки ухилянтам

Київські суди винесли перші тюремні вироки ухилянтам

Київські суди винесли сім вироків щодо чоловіків, які ухилились від призову на військову службу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління Національної поліції у місті Києві.

"Київські суди винесли 7 вироків щодо чоловіків, які ухилились від призову на військову службу. Зокрема, мешканця Солом’янського району засуджено до 4 років позбавлення волі, а житель столичної Оболоні проведе за ґратами п’ять наступних років", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з початку року слідчі завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальні акти у 26 кримінальних провадженнях, що розслідувались за фактом ухилення від призову та постановки на військовий облік. Водночас про підозру повідомлено 51 особі.

У більшості випадків досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ст. 336, 337 Кримінального кодексу України розпочинається за повідомленнями Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

У відомстві нагадують, що чинним законодавством за ухилення військовозобов’язаних від призову на військову службу під час мобілізації та постановки на військовий облік передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. Крім того, порушник не знімається з військового обліку та надалі підлягає призову.

Як повідомляв Укрінформ, суд виніс вирок у вигляді семи років позбавлення волі жителю Хмельницького, який намагався переправити за кордон чоловіка призовного віку шляхом підробки документів.

Джерело матеріала
loader
loader