Ліквідовано масштабний підпільний спиртовий завод, де виготовляли до 20 000 літрів алкоголю на добу
Ліквідовано масштабний підпільний спиртовий завод, де виготовляли до 20 000 літрів алкоголю на добу

Ліквідовано масштабний підпільний спиртовий завод, де виготовляли до 20 000 літрів алкоголю на добу

Ліквідовано масштабний підпільний спиртовий завод, де виготовляли до 20 000 літрів алкоголю на добу - Фото 1

Він знаходився на території колишнього м’ясокомбінату в Кропивницькому. Виготовлену сировину надалі доставляли до підпільних цехів з виготовлення алкогольної продукції. За попередніми даними, організатори нелегального заводу отримували до 15 млн грн прибутку щомісяця, при цьому вони не сплачували жодних податків. Відтак бюджет не доотримував близько 40 000 000 гривень.

У межах проведення комплексних та системних заходів із детінізації ринку підакцизної продукції, оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції знешкодили діяльність з масштабного виробництва спирту в Кропивницькому.

Щоб не привертати зайву увагу, організатори для підпільного спирт заводу використовували приміщення колишнього м’ясокомбінату, який не функціонує понад 10 років. Вони не лише завезли туди теплообмінне, колонне та ректифікаційне обладнання, насоси та провели трубопровідні комунікації, але й встановили альтернативні джерела енергоживлення.

Продукцію хіміко-технічного призначення змішували з сумішшю з високим концентратом альдегідів та подавали до трьох 30 метрових колон. Отримана в процесі перегонки рідина у подальшому проходила процес ректифікації (очищення). За добу на підпільному заводі виготовляли до 20 000 літрів спирту, з якого можна отримати 96 000 півлітрових пляшок алкогольної продукції.

Виготовлену сировину доставляли до підпільних цехів з виробництва алкогольної продукції. Для цього ділки використовували переобладнані вантажівки з причепами, у яких були вмонтовані конструкції по 15 000 літрів. Як правило, вночі переганяли спирт до вантажівок і вранці авто виїжджало до покупця.

За результатами проведених заходів оперативники ДСР та слідчі Нацполіції ліквідували діяльність підпільного масштабного спиртзаводу. Вилучили вантажівки, понад 50 000 літрів спирту, частково обладнання, оскільки досі триває його демонтаж.

Під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора правоохоронці проводять слідчо-оперативні дії для встановлення повного кола осіб, причетних до протиправної діяльності.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Tweet
Джерело матеріала
loader