На Київщині чоловіки палили релейні шафи та відділення «Укрпошти» за наказом ворога
На Київщині чоловіки палили релейні шафи та відділення «Укрпошти» за наказом ворога

На Київщині чоловіки палили релейні шафи та відділення «Укрпошти» за наказом ворога

На Вінниччині та Київщині поліцейські спільно з СБУ затримали дві групи диверсантів. Зловмисники погодились на співпрацю з ворожими спецслужбами в пошуках легкого заробітку. Про це повідомляє пресслужба поліції. 

Інструкції від російських кураторів надходили виконавцям у месенджер. Підпали вони фіксували на відео та відправляли замовникам для звіту. Проте замість обіцяних грошей фігуранти отримали підозри у скоєнні диверсій.

На Київщині чоловіки палили релейні шафи та відділення «Укрпошти» за наказом ворога (фото) фото 1

 
«У вересні 25-річний чоловік погодився на пропозицію представника РФ здійснювати підпали на Київщині. До справи він залучив і свого 29-річного друга. І вже 7 жовтня на перегоні станції Фастів вони підпалили 4 релейні шафи, зняли все це на телефон і відправили відео замовнику. За це їм обіцяли заплатити по 150 доларів. А вже 19 жовтня один із цих же чоловіків підпалив відділення «Укрпошти» в цьому ж Фастівському районі», – йдеться у повідомленні.

За скоєне паліям загрожує або 15 років, або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

5 фото
  • На Київщині чоловіки палили релейні шафи та відділення «Укрпошти» за наказом ворога - Фото 2
  • На Київщині чоловіки палили релейні шафи та відділення «Укрпошти» за наказом ворога - Фото 3
  • На Київщині чоловіки палили релейні шафи та відділення «Укрпошти» за наказом ворога - Фото 4

За даними контррозвідки СБУ, метою окупантів була максимальна кількість загиблих з-поміж цивільного населення Києва для поширення панічних настроїв серед громадян.

Для вчинення теракту розвідка Росії дистанційно завербувала 20-річну мешканку Запоріжжя, яка шукала «легких» заробітків у Telegram-каналах. Після вербування агентка отримала від окупантів детальні інструкції щодо способів виготовлення вибухового пристрою з підручних компонентів.


Джерело матеріала
loader
loader