Не дозволить знімати під час інтиму: в Німеччині створили "цифровий презерватив"
Не дозволить знімати під час інтиму: в Німеччині створили "цифровий презерватив"

Не дозволить знімати під час інтиму: в Німеччині створили "цифровий презерватив"

Створений для смартфонів застосунок захищає власників від прихованого запису фотографій, аудіо та відео шляхом блокування камери та мікрофона на усіх пристроях. Якщо хтось з пари спробує вимкнути додаток та непомітно зняти будь-який контент — пролунає сигнал попередження для іншого учасника про загрозу запису без згоди.

Порнографічна помста, тобто поширення приватних фотографій або відео сексуального характеру з іншою людиною, стала серйозною проблемою серед мешканців західних країн. Про цю загрозу та способи її розв'язання пише видання Daliy Mail.

Медіа вказує, що німецький бренд сексуального здоров’я BILLY BOY співпрацює з агентством Innocean Berlin, щоб винайти перший у своєму роді "цифровий презерватив" для запобігання будь-якого недозволеного фото чи відео запису під час сексу.

Журналісти пишуть, що на період з 2022 до 2023 року, кількість повідомлень про такі дії зросла на 106%. Агентство Refuge провела дослідження, яке підтверджує цю інформацію — кожен 14-й дорослий в Британії стикався з погрозами поділитися своїми інтимними зображеннями без їхньої згоди.

Створений додаток CAMDOM "так само простий у використанні, як звичайний презерватив" і захищає користувачів від прихованого запису фотографій, аудіо та відео шляхом блокування камери та мікрофона всіх пристроїв, присутніх у спальні. На думку розробників, це змушує партнерів по інтиму відкласти свої телефони та заблокувати гаджети на час інтимної взаємодії, натиснувши на відповідну кнопку в додатку.

ЗМІ вказує, що якщо один з користувачів спробує передчасно вимкнути додаток та непомітно зняти будь-який контент під час статевого зв'язку, то пролунає сигнал, щоб попередити іншого про потенційну загрозу запису без згоди. А тому, щоб розблокувати камеру та мікрофон, цю кнопку потрібно натиснути одночасно обом учасникам.

Розробник цього додатку Феліпе Алмейда каже, що цей застосунок є своєрідним "цифровим презервативом", і може блокувати стільки пристроїв, скільки потрібно.

"Сьогодні смартфони стали продовженням нашого тіла, і ми зберігаємо на них багато конфіденційних даних. Щоб захистити вас від запису контенту без згоди, ми створили першу програму, яка може блокувати камеру та мікрофон просто за допомогою Bluetooth", — сказав розробник.

Компанія BILLY BOY, яка є відомим брендом презервативів у ФРН, вказує, що прагне допомогти молодим людям "відкрити своє задоволення", а додаток CAMDOM є першим "технологічним засобом захисту нас і нашого сексуального життя в цифровій сфері". У компанії переконані, що покоління Z може завантажувати додаток і захистити себе від порнографічної помсти.

"Ми хотіли зробити наступний крок і захистити цифрове покоління від загрози, з якою звичайний презерватив не може впоратися, але цифровий може: а саме: витік інформації без згоди під час сексу", — констатує бренд-менеджер компанії Стюрманн, додавши, що його фірма прагне "захистити людей в ​​аналоговому світі".

Журналісти пишуть, що наразі додаток CAMDOM від BILLY BOY вже доступний на Android. Незабаром буде запущено для власників гаджетів з iOS.

Нагадаємо, Фокус писав про те, як студент зі США завів "роман" із Google Cloud. Як зазначили журналісти, 24-річний чоловік уже мав "роман" з меблями IKEA, а також "займався сексом" із грою "Тетріс".

Також ми розповідали про те, що в Польщі заарештували священника, який організував оргію. У прокуратурі заявили, що священнослужителю висунули 4 обвинувачення. Три з них стосуються злочинів, пов'язаних із наркотиками. Четверте — заподіяння тяжких тілесних ушкоджень і ненадання допомоги людині.

Джерело матеріала
loader
loader