Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 жовтня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 жовтня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 жовтня 2024 року

Розрізненість українців та дискусія про неоколоніалізм.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна»,  «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоку «Інтер» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» з істориком та військовослужбовцем Олександром Алфьоровим обговорювали тези книги "Про свободу" Тімоті Снайдера. Зокрема, щодо терміну неоколоніалізм. Олександр вважає, що Україна не має називати себе колонією навіть у минулому, адже так ми принижуємо себе й культурно та історично понижуємо Україну. Важливо говорити, що нас захопила Російська імперія, а потім Радянський союз. І це саме Україна колонізувала території, на яких потім виникне Московського князівства, що ввібрало нашу культуру. Тобто по суті російська культура стосовно нашої є дочірньою. 

Генерал-лейтенант, експерт з питань національної безпеки Василь Богдан у блоці «Ми — Україна» говорив про ситуацію на Харківщині, про використання північнокорейських військових у війни Росії проти України та на інші теми.

Тарас Загородній, керуючий партнер Національної антикризової групи, коментував вибори у Сполучених Штатах Америки на початку листопада. 

У блоці ICTV/СТБ гостею студії була Ольга Айвазовська. Голова правління громадянської мережі «Опора» говорила про ключові результати дослідження щодо розколів між українцями. Зокрема, що серед українців, які говорять українською, є засудження тих, хто досі говорить російською. 

Про інформаційну війну говорили з керівником Центру протидії дезінформації Ради нацбезпеки та оборони України Андрієм Коваленком. Він коментував, зокрема, інформацію, що північнокорейські війська воюватимуть на території України на стороні Росії. За його словами, росіяни розуміють, що ховати цю інформацію беззмістовно, а взагалі корейців використовують для нарощування страху в українців, підвищення тривожності тощо.

Представниця президента України у Криму Таміла Ташева говорила про плани  під час третього парламентського саміту Кримської платформи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader