Ресторани швидкого харчування у США масово відмовляються від цибулі у стравах: причина
Ресторани швидкого харчування у США масово відмовляються від цибулі у стравах: причина

Ресторани швидкого харчування у США масово відмовляються від цибулі у стравах: причина

Ресторани швидкого харчування у США масово відмовляються від цибулі у стравах: причина

Саме цибуля, ймовірно, стала причиною спалаху харчового отруєння в McDonald's.

Цибуля каліфорнійської компанії-виробника Taylor Farms стала причиноюспалаху харчового отруєння E.coli у McDonald's, пише Associated Press із посиланням на представників мережі ресторанів. 

Дистриб’ютор US Foods повідомив, що Taylor Farms оголосила про відкликання партій очищеної цілої та нарізаної кубиками жовтої цибулі через її потенційне зараження E.coli. Клієнтів, зокрема ресторани, закликали припинити використання та якомога швидше знищити заражені продукти.

За даними федеральних органів охорони здоров'я США, від пов'язаного з гамбургерами спалаху захворіли щонайменше 49 людей у ​​10 штатах, а одна людина померла. Експерти з’ясували, що джерелом інфекції стала нарізана цибуля.

Після відвідування  McDonald's  щонайменше 10 людей були госпіталізовані, у тому числі дитина, яка перенесла важке ускладнення захворювання нирок. Усі постраждалі були інфіковані E.coli 0157:H7 – типом бактерій, які виробляють небезпечний токсин. Щороку лише у США він спричиняє близько 74 тисячі випадків інфекцій, що призводить до понад 2 тисяч госпіталізацій і понад 60 летальних випадків.

Представники Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США не підтвердили, що агентство розслідує справу Taylor Farms. Речник заявив у четвер, що агентство «перевіряє всі джерела» спалаху.

Тим часом інші національні мережі ресторанів тимчасово припинили вживання свіжої цибулі. Йдеться про заклади Taco Bell, Pizza Hut, KFC і Burger King, які вже вилучили цибулю з меню у кількох штатах.

Цибуля не вперше стає причиною спалаху кишкової інфекції. У 2015 році Taylor Farms відкликала суміш селери та цибулі, яка використовувалася в курячих салатах Costco після того, як 19 людей захворіли на кишкову паличку. Торік 80 людей захворіли, а одна – померла в результаті спалаху отруєння сальмонельозом через нарізану кубиками цибулю від каліфорнійської компанії Gills Onions.

Симптоми отруєння E.coli можуть виникнути швидко, протягом одного-двох днів після вживання зараженої їжі. Вони, як правило, включають лихоманку, блювоту, діарею або криваву діарею та ознаки зневоднення — незначне сечовипускання або відсутність сечі, підвищену спрагу та запаморочення. Інфекція особливо небезпечна для дітей до п’яти років, людей похилого віку, вагітних або людей з ослабленим імунітетом.

Днями кандидат у президенти США Дональд Трамп завітав до однієї з франшиз McDonald’s у Пенсільванії у межах передвиборчої кампанії. Там він готував картоплю фрі та передавав клієнтам їжу через вікно, сказавши їм, що приготував її сам.

Згодом компаніявідхрестилася від візиту Трампа, заявивши, що політика запросили власники франшизи. Натомість McDonald’s, як і завжди, не підтримує жодного з кандидатів на виборні посади.

 

 

Джерело матеріала
loader
loader