Скандал з "інвалідністю" прокурорів: про звільнення заявили ще 6 керівників, - генпрокурор
Скандал з "інвалідністю" прокурорів: про звільнення заявили ще 6 керівників, - генпрокурор

Скандал з "інвалідністю" прокурорів: про звільнення заявили ще 6 керівників, - генпрокурор

Заяви на звільнення написали керівники п'яти обласних прокуратур і однієї спеціальної прокуратури у сфері оборони. Їх підозрюють у фіктивній інвалідності й незаконному отриманні пенсій. За словами Андрія Костіна, екссиловики, що написали заяви, отримали інвалідність заради підвищених пенсій. Розпочато службове розслідування.

Керівники ще шести прокуратур, які перебувають під слідством через фіктивні довідки про інвалідність та незаконне отримання підвищених пенсій, написали заяви про звільнення з посад. Мова йде про п’ять керівників обласних прокуратур Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської областей і керівника спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. Про це повідомили 25 жовтня на офіційному каналі Telegram Офісу генерального прокурора.

Наразі триває службове розслідування. Підозрюють, що посадовці незаконно придбали статуси осіб з інвалідністю та отримували пенсійні виплати. Генеральний прокурор Андрій Костін зазначає, що їм усім суд раніше призначив підвищені пенсії у зв'язку з вислугою років.

Також генпрокурор повідомив, що Рада прокурорів України підтримала внесення до Закону України "Про прокуратуру" змін, згідно з якими прокурори не зможуть отримувати пенсії одночасно з заробітною платою, а пенсію за вислугу років їм платитимуть лише після звільнення з роботи. Далі ініціативу мають підтримати на вищому рівні влади.

Нагадаємо, 22 жовтня генпрокурор Андрій Костін подав у відставку через скандал із фальшивими довідками про інвалідність. Службовці регіональних прокуратур масово оформлювали собі фіктивні довідки, після чого Офіс генерального прокурора почав розслідування, а президент Володимир Зеленський заявив, що очікує швидких рішень від правоохоронців.

23 жовтня Фокус спитав думки політологів про те, в чому була головна помилка прокурора Андрія Костіна і хто може прийти йому на заміну.

Теги за темою
розслідування Прокуратура
Джерело матеріала
loader
loader