Зеленський прийняв вірчі грамоти від послів шести країн
Зеленський прийняв вірчі грамоти від послів шести країн

Зеленський прийняв вірчі грамоти від послів шести країн

Президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти від новопризначених послів шести країн в Україні: Фінляндії – Тар’ї Орвоккі Фернандес, Бразилії – Рафаеля де Мелло Відала, Ірландії – Джонатана Конлона, Чорногорії – Борянки Симічевич, Литви – Інги Станітє-Толочкєнє та Ісландії – Фрідріка Йонссона. Про це глава України повідомив у Telegram.

Глава держави подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, привітав послів із початком дипломатичної місії та висловив сподівання на інтенсивний розвиток міждержавного діалогу з їхніми країнами.

Ключова тема розмови з послом Фінляндії – пріоритетні потреби на полі бою. Президент подякував за вагому військову допомогу, активну підтримку формули миру та організацію тематичної конференції в Гельсінкі щодо екологічної безпеки.

Під час розмови з послом Бразилії Володимир Зеленський наголосив на тому, що Україна як ніхто зацікавлена у відновленні справедливого й тривалого миру та відкрита до обговорення формули миру на різних міжнародних майданчиках, у різних форматах. Він зазначив, що сподівається на продовження конструктивного діалогу з Бразилією.

Послу Ірландії Глава держави подякував за активну підтримку України з боку його країни попри її військовий нейтралітет, а також відзначив нещодавній візит прем’єр-міністра та підписану двосторонню угоду. Володимир Зеленський запросив Ірландію взяти участь у третьому саміті ініціативи Grain from Ukraine, який відбудеться в листопаді.

Основні теми обговорення з послом Чорногорії – підготовка змісту двосторонньої угоди та подальші контакти на найвищому рівні.

Під час зустрічі з послом Литви Володимир Зеленський подякував за всебічну допомогу Україні, зокрема за готовність щороку надавати оборонну підтримку в розмірі 0,25 % ВВП, а також відзначив адвокацію з боку Литви шляху України до повноправного членства в ЄС і НАТО.

Серед головних тем розмови з послом Ісландії – підтримка євроатлантичної інтеграції України, формули миру та плану перемоги, а також майбутні контакти у двосторонньому та багатосторонньому форматах.

Зеленський прийняв вірчі грамоти від послів шести країн pic.twitter.com/LRNwVj2DmY

— ГЛАВКОМ (@GLAVCOM_UA) October 25, 2024

Новина доповнюється...

Джерело матеріала
loader