Зеленський анонсував нові виплати українцям
Зеленський анонсував нові виплати українцям

Зеленський анонсував нові виплати українцям


Кожному буде виплачено по тисячі гривень. Кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг.

В Україні з 1 грудня буде запроваджено нову програму підтримки українців – по одній тисячі гривні на кожного громадянина. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 25 жовтня.

За словами глави держави, було розглянуто рішення, які можуть бути ухвалені безпосередньо для підтримки людей.

“Я доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні. Є-підтримка для всіх наших людей – дорослі, діти, кожна сім’я в Україні”, – зазначив Зеленський.

Президент розповів, що кожному буде виплачено по тисячі гривень – на родину це вийде по кілька тисяч гривень. Кошти можна буде витратити на оплату комунальних послуг, електрики, на квитки в Укрзалізниці та українські лікарські засоби, на українські книжки та культурні послуги. Також їх можна буде донатити на військових – волонтерам, на дрони.

“Усі деталі має визначити Кабмін і представити все це людям. Я чекаю цього найближчим часом. Першого грудня гроші мають бути у людей”, – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, в Україні допомогу від держави отримують понад 1,2 млн внутрішніх переселенців.

Також повідомлялося, що Рада підтримала законопроект, який дає військовим змогу самостійно визначати отримувачів виплат.



Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader