Для любителів пекучого: ось 10 найгостріших соусів у світі
Для любителів пекучого: ось 10 найгостріших соусів у світі

Для любителів пекучого: ось 10 найгостріших соусів у світі

Але якщо ви впевнений споживач гостроти, цей список для вас. Man of Many підібрав ті варіанти, які є саме соусами, а не чистими екстрактами капсаїцину з перцю чилі.

Найгостріші соуси світу: чільна 10

  • Regret від Wiltshire Chilli Farm, Англія. Коштує приблизно 1200 гривень, одиниці Сковілла – 12 мільйонів. Якщо захочете спробувати, візьміть лише маленьку крапельку на кінчику зубочистки. Інгредієнти: томат, яблучний оцет, часник, бурбон, сік лайма, перець чилі, хабанеро, живиця, сіль, трави.
  • Hellfire Re-Booted Double Doomed. Ціна – теж приблизно 1200 гривень (в еквіваленті від ціни виробника). Одиниці Сковілла – 6,6 мільйона. Інгредієнти: коричневий цукор (тростинний і патока), концентрат абрикосового пюре, томатна паста, екстракт перцю, ананас і сік, дистильований оцет, мед, веганський вустерширський соус, чистий кленовий сироп, груша та інше.
  • God Slayer Hot Sauce від Wiltshire Chilli Farm. Ціна 700 гривень, одиниці Сковілла – 6,4 мільйона. Бренд рекомендує додавати його до майонезу, яєчні, карі з горіхами та картоплі фрі. Інгредієнти: томат, яблучний оцет, часник, бурбон, сік лайма, перець чилі, хабанеро, сіль, трави.
  • Pepper Palace The End: Flatline Hot Sauce. Ціна 1200 гривень, одиниці Сковілла – 6 мільйонів. Це болісний гострий соус, який не можна вживати окремо. Інгредієнти: перець жнець, живиця стручкового перцю, вода, оцет, сіль, концентрат томатного соку, перець привид, перець скорпіон, перець у шоколадному тісті з 7 горщиків, вітамін С, лимонна кислота, ксантанова камедь.
  • CaJohns Black Mamba 6 Get Bitten. Ціна 1200 гривень, одиниці Сковілла – 6 мільйонів. Виготовлений з добірної суміші шоколадного хабанеро, оцту та чистого екстракту капсаїцину чилі. Ця оманлива суміш виглядає як соус для барбекю, але від неї ви матимете пекельний опік.

Вам точно цікаво буде знати, які соуси у світі вважають найгострішими / Фото виробників

  • Bumblefoot's Bumblef**ked. Коштує приблизно 500 гривень, одиниці Сковілла – 6 мільйонів. Цей гострий соус ядерного рівня поєднує перець хабанеро та чистий капсаїцин з женьшенем і кофеїном. Ще містить дистильований оцет, живицю стручкового перцю, томатну пасту, медову гірчицяю папайю, гуаву, ананас, цукор і мелений імбир.
  • Z Nothing Beyond Extremely Hot Sauce. Ціна від 500 гривень, одиниці Сковілла – 4 мільйони. Це чудове поєднання папайї, гуави, ананаса, банана та маракуї. Але фруктовий смак триває недовго, оскільки перець хабанеро і чистий екстракт капсаїцину вступають у дію, залишаючи вам багато болю.
  • CaJohns Lethal Ingestion Bhut Jolokia, 900 гривень, одиниці Сковілла – 2,79 мільйона. Його роблять з використанням перцю чилі Jolokia, червоного перцю чилі хабанеро Red Savina та перцю чилі Fatalii, які поєднуються у просто смертельну суміш. Це один з найгостріших соусів без екстракту, тобто він здобуває свою гостроту від справжніх перців, а не лише від капсаїцину з них.
  • The Last Dab Xperience, 1000 гривень, одиниці Сковілла – 2,693 мільйона. Також один із найгостріших соусів без екстракту у світі. Соус на 91% на основі перцю Х у сушеному, свіжому і повністю натуральному дистиляті, і ще трішки оцту.
  • Wicked Reaper Carolina, коштує десь 2300 гривень, одиниці Сковілла – 2,2 мільйона. У цьому соусі немає нічого особливого – він просто до біса пекучий. Класичне поєднання томатів, часнику та старого доброго перцю чилі "Кароліна Ріпер" (найгостріший перець у світі).
Джерело матеріала
loader