Лише людина з надздібностями зможе знайти цифру 6: складна головоломка на уважність
Лише людина з надздібностями зможе знайти цифру 6: складна головоломка на уважність

Лише людина з надздібностями зможе знайти цифру 6: складна головоломка на уважність

Справжнім тестом на уважність буде знати приховану на картинці цифру дев'ять серед десятків інших цифр у неймовірно складній головоломці.

Подібно до оптичних ілюзій і загадок,головоломки не тільки дарують азарт від того, що ви можете здивувати друзів і рідних, розв’язавши її швидше за них, а й має кілька корисних переваг.

Дослідження показують, що регулярне розв’язання таких завдань позитивно впливає на роботу мозку, допомагаючи запобігти віковим змінам, поліпшити пам’ять, критичне мислення та уважність.

Але на цьому плюси не закінчуються: також відомо, що вирішення головоломок підвищує настрій завдяки викиду дофаміну, повідомляє Mirror.

India Times зазначає, що лише невеликий відсоток людей може знайти приховану дев'ятку серед численних шісток за дев'ять секунд.

Потрібно знайти цифру 9 серед цифр 6 за дев'ять секунд / Фото: India Times

Складність пошуку дев'ятки пояснюється тим, що вона майстерно замаскована, адже дев’ятка та шістка схожі, лише віддзеркалені, з петлею у верхній чи нижній частині. Якщо вам важко знайти дев'ятку, ось підказка: сконцентруйтеся на правому нижньому куті зображення. А якщо хочете перевірити відповідь, прокрутіть сторінку вниз.

Правильна відповідь
Правильна відповідь / Фото: India Times

Наш мозок сприймає світ із невеликим відставанням, у кілька мілісекунд, оскільки інформація з сітківки має бути оброблена. Зазвичай ми опираємося на безперервний потік припущень, щоб орієнтуватися у світі.

Головоломки порушують цей процес і допомагають нам задуматися: скільки насправді уваги ми приділяємо. Розмірковуючи над цим, можна навчитися більше помічати й аналізувати оточення.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Ви можете спробувати розгадати й інші головоломки.

Наприклад,завдання для тих, хто має гострий зір: на кухні серед різноманітних предметів і фруктів потрібно за 5 секунд знайти прихований ананас.

Інше завдання — це оптична ілюзія, деза 11 секунд слід виявити єдиний ключ, що відрізняється від інших.

Також ми раніше згадували загадку, у якійтільки найуважніші зможуть знайти 3 відмінності за 18 секунд, адже це завдання є складним для багатьох.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader
loader