Стало відомо, чи можна конфіскувати статки керівників МСЕК
Стало відомо, чи можна конфіскувати статки керівників МСЕК

Стало відомо, чи можна конфіскувати статки керівників МСЕК

Конфіскацію необґрунтованих активів законом не передбачено.

Конфіскувати статки очільників медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) неможливо, за противоправні дії їм загрожує лише стаття про недостовірне декларування.

Про це повідомив у етері телемарафону голова Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Павлущик.

“Відповідно до діючого законодавства, представників МСЕК можна притягнути до відповідальності лише за недостовірне декларування. Є ще два інших елементи – це незаконне збагачення і необґрунтовані активи, як елементи фінансового контролю”, – сказав він.

Для притягнення керівників МСЕК до відповідальності за незаконне збагачення та необґрунтовані активи потрібно внести зміни до Кримінального та Цивільно-процесуального кодексів. НАЗК вже працює над цими змінами. Також зазначено, що до 2023 року працівники МСЕК не подавали декларацій про свої майно та доходи.

Стаття 366-2 ККУ "Декларування недостовірної інформації" передбачає покарання у вигляді штрафу від 3000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів, громадських робіт на 150-240 годин, обмеження або позбавлення волі на строк до двох років, а також позбавлення права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Джерело матеріала
loader