Президентка Грузії Зурабішвілі відмовилась визнати результати виборів
Президентка Грузії Зурабішвілі відмовилась визнати результати виборів

Президентка Грузії Зурабішвілі відмовилась визнати результати виборів

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі зробила гучну заяву, відмовившись визнавати результати парламентських виборів, які оголосила Центральна виборча комісія (ЦВК). За попередніми підрахунками, на виборах перемогла правляча партія «Грузинська мрія», що викликало хвилю обурення серед опозиції та підтримки президента у її вимозі перегляду результатів.

«Я не визнаю ці вибори. Ці вибори не можуть бути визнані. Це те саме, що визнання підпорядкування Грузії Росії. Ніхто не може забрати у Грузії європейське майбутнє», – заявила Зурабішвілі.

Вона також закликала громадян узяти участь в акціях протесту проти підсумків парламентських виборів. Вона вважає, що результати голосування були «тотально сфальсифіковані» на користь партії «Грузинська мрія».

Експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі, який зараз сидить у в’язниці в Тбілісі, також закликає до акцій протесту.

Також він закликав опозицію не входити до нового парламенту і не брати мандати.

«Звичайно, ніхто не повинен входити до парламенту! Зараз настав час великих протестів, щоб показати світу, що ми боремося за свободу і що ми – народ, який не потерпить несправедливості. Часу дуже мало!», – заявив Михайло Саакашвілі.

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон звинуватив владу Грузії в «крадіжці виборів».

«Картина, що складається в Грузії, зрозуміла – вчорашні вибори були вкрадені маріонетковим урядом Путіна в Тбілісі. Я підтримую народ Грузії, який відстоює свою свободу, свої права і своє майбутнє», – написав Джонсон у соцмережі.

Теги за темою
вибори опозиція
Джерело матеріала
loader