Саакашвілі закликав опозицію бойкотувати роботу парламенту Грузії
Саакашвілі закликав опозицію бойкотувати роботу парламенту Грузії

Саакашвілі закликав опозицію бойкотувати роботу парламенту Грузії

Грузинський експрезидент вважає, що настав час "великих протестів".

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, який перебуває у в'язниці, закликав опозицію до бойкоту парламенту після парламентських виборів, які відбулися в суботу, 26 жовтня. Оголошені ЦВК результати він називає сфальсифікованими.

Про це грузинський політик написав у соцмережах.

"Звичайно, ніхто не має входити до парламенту! Зараз не час посипати голову попелом про те, як нас обдурили. Зараз настав час великих протестів, щоб показати світові, що ми боремося за свободу і що ми народ, який не терпітиме несправедливості. Часу дуже мало!" - йдеться у дописі.

Партія Саакашвілі "Єдність-Національний рух", яка, за інформацією грузинського ЦВК, зайняла третє місце на виборах, заявила, що не братиме участі в роботі парламенту через фальсифікацію результатів голосування.

Чинна президентка Грузії Саломе Зурабішвілі також не визнає офіційних результатів парламентських виборів. Вона закликала прихильників опозиції виходити на мітинги увечері у понеділок, 28 жовтня.

Раніше опозиційні партії Грузії звинуватили владу у фальсифікаціях результатів парламентських виборів та пригрозили протестами.

Нагадаємо, на ранок неділі, 27 жовтня, за результатами підрахунку 99,3% провладна партія "Грузинська мрія" отримала 54% голосів. Парламентські вибори, по суті, стали водорозділом для країни щодо вектору її руху - до ЄС і НАТО чи до Росії.

Джерело матеріала
loader