Народившись у Києві, став відомив урологом в США та зміг зібрати понад $100 млн для лікарень Укарїни
Народившись у Києві, став відомив урологом в США та зміг зібрати понад $100 млн для лікарень Укарїни

Народившись у Києві, став відомив урологом в США та зміг зібрати понад $100 млн для лікарень Укарїни

У статті детальніше йде мова про відомого американського уролога, завідувача кафедри урології Університету штату Нью-Йорк, професора Геннадія Брацлавського.

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася мотиваційна лекція вченого, під час якої він розповів студентам особисту історію становлення у професії. Зустріч зацікавила вихованців НМУ, особливо здобувачів освіти 1-2 курсів. Одна з найбільших аудиторій морфологічного корпусу ледве вмістила охочих слухачів.

Лектор розповів про важку юність перших років еміграції, зокрема про свою роботу в сферах обслуговування та будівництва доріг, спроби опанувати англійську мову на належному рівні та профільні дисципліни у американському медичному коледжі, невдачі й успіхи під час опанування професійних навичок лікаря в Університеті штату Нью-Йорк, де згодом він у свої 37 років став першим в історії США наймолодшим завідувачем кафедри урології.

Народившись у Києві, став відомив урологом в США та зміг зібрати понад $100 млн для лікарень Укарїни - Фото 1

Нині Геннадію Брацлавському – 50. Він читає лекції у багатьох країнах світу та проводить унікальні урологічні операції. Як повідомляв Вечірній Київ, він особисто знайомий з двома президентами Сполучених штатів: Джорджем Бушем та Бараком Обамою. Не забуває відомий лікар-хірург і про Батьківщину, адже народився, виріс і навчався у Києві. Зокрема, його дитячі роки пройшли на Березняках.

Народившись у Києві, став відомив урологом в США та зміг зібрати понад $100 млн для лікарень Укарїни - Фото 2

Нині професор кілька разів на рік приїздить у рідне місто, де оперує військових із найважчими пораненнями та займається благодійністю. Завдяки волонтерству Геннадія Брацлавського українські заклади охорони здоров’я за період війни отримали медичних засобів на понад 100 мільйонів доларів США.

Теплими словами привітав американського гостя його однокурсник по Київському медичному училищу №4, декан медичного факультету №2 НМУ Руслан Цимбалюк. Він зазначив, що досвід фахівця, який втілив власну «американську мрію», є надзвичайно корисним для майбутніх українських лікарів, адже ми всі прагнемо стати частиною вільного світу, де кожній людині надаються можливості для розвитку та самовдосконалення, якщо наполегливо та чесно працювати та бути відданим власній справі.

Народившись у Києві, став відомив урологом в США та зміг зібрати понад $100 млн для лікарень Укарїни - Фото 3

До речі, це перша лекція нашого земляка, яку він провів в Україні. По її завершенню Геннадій Брацлавський відповів на численні запитання слухачів та надав слушні поради студентам, як не схибити під час навчального процесу та при виборі майбутньої медичної спеціальності.

Джерело матеріала
loader
loader