Україна перейшла на зимовий час
Україна перейшла на зимовий час

Україна перейшла на зимовий час

Україна перейшла на зимовий час

Щороку в останню неділю жовтня українці переводять стрілки годинників.

27 жовтня о 4:00 годині ранку українці перейшли на зимовий час. Стрілки потрібно було перевести на одну годину назад. Після переходу  в Україні знову стало 3:00.

Перехід на літній/зимовий час в Україні регулюється постановою Кабінету міністрів 1996 року «Про порядок обчислення часу на території України». 

Ще у 2011 році в нашій країні було прийнято постанову про відміну переходу на літній час, але пізніше її анулювали. Після цього питання про скасування переведення стрілок годинника підіймалося декілька разів, але остаточного затвердження так і не отримало.

У липні цього року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4201 «Про обчислення часу в Україні», яким ініціювала скасування переходу з зимового на літній. Але за інформацією ЗМІ, президент України Володимир Зеленський не буде підписувати його, тож вірогідно навесні українці знову будуть переводити годинники.

Щороку в Україні двічи переводять годинники. Навесні українці традиційно переходять на літній час, а восени – на зимовий. У 2024 році перехід на зимовий час відбувся 27 жовтня о 4 годині ранку.

Слід зазначити, що всі сучасні гаджети автоматично переходять на зимовий час. Але звичайні механічні годинники треба переводити вручну.

Нагадаємо, чи треба переводити годинник в авто та як це робити.

Джерело матеріала
loader
loader