МОЗ назвав заміну МСЕК
МОЗ назвав заміну МСЕК

МОЗ назвав заміну МСЕК

Замість центральної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) всю роботу, включаючи розгляд апеляцій і перевірки обґрунтованості рішень, ухвалених на регіональному рівні, візьме на себе Український державний науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності.

Таку інформацію озвучило Міністерство охорони здоров'я. Відомство акцентувало увагу на тому, що впродовж 2024 року в цьому НДІ буде створено необхідну матеріально-технічну базу, що істотно полегшить процедуру експертизи для громадян. Ми ж лише додамо, що «впродовж 2024 року» – це два місяці.

Алгоритм оскарження рішень залишився незмінним. У разі звернення з апеляцією до Центральної МСЕК, справу передадуть Українському державному НДІ медико-соціальних проблем інвалідності. Після цього з особою зв'яжуться для обговорення подальших дій, при цьому порядковість розгляду та ж сама.

Наразі процедура оскарження виглядає так: спочатку необхідно звернутись із досудовою апеляцією до комісії вищого рівня; якщо рішення не влаштовує людину, слід йти до суду.

Досудовий порядок оскарження включає кілька етапів: написання заяви до тієї ж комісії, де людина проходила експертизу, або до обласної комісії. Після цього проводиться експертиза (за необхідності з додатковим обстеженням). І вже на цій базі виноситься нове рішення.

При незгоді з новим рішенням ви маєте право подати апеляцію до Центральної медико-соціальної експертної комісії. Тобто тепер до функції Українського державного НДІ медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ України в місті Дніпро.

Название источника
Міністерство охорони здоров'я
Ссылка на материал
https://moz.gov.ua/uk/news/funkciyi-centralnoyi-msek-vikonuvatime-ukrayinskij-derzhavnij-naukovo-doslidnij-institut-mediko-socialnih-problem-invalidnosti
Теги за темою
Україна Міністерство охорони здоров’я
Джерело матеріала
loader