Ми могли б провести другий Саміт миру в Індії — Зеленський
Ми могли б провести другий Саміт миру в Індії — Зеленський

Ми могли б провести другий Саміт миру в Індії — Зеленський

Ми могли б провести другий Саміт миру в Індії — Зеленський

Президент наголосив, що для цього потрібно підготуватися.  

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю для The Times of India зазначив, що другий Саміт миру може бути проведений в Індії. 

 "Ми говорили з прем'єр-міністром Моді. У нас є майданчик, Саміт миру. Я вважаю, що ми могли б провести другий Саміт миру в будь-якій поважній столиці. Безумовно, це може бути в Індії, і прем'єр-міністр може це зробити, може організувати відповідний саміт, але для цього потрібно нам підготуватися", - наголосив глава держави.

Зеленський також вказав, що наша країна готова почути пропозиції інших країн, зокрема ЄС, Африканського континенту, Індії, Бразилі та Китаю.

"Однак тільки на основі нашого формату, тому що війна у нас", - додав він. 

Раніше повідомлялося, що премʼєр Індії Нарендра Моді на полях саміту БРІКС у Казані зустрівся з очільником Кремля Владіміром Путіним та заявив, що необхідно досягти миру в Україні. 

Радниця очільника офісу президента Дарія Зарівна заявила, що у листопаді не очікується проведення другого Саміту миру. За її словами, дата конференції вирішуватиметься після проведення тематичних конференцій, остання з яких призначена на 30-31 жовтня.

Нагадаємо, ZN.UA проводило соціологічне дослідження та запитувало в українців, як вони оцінюють результати першого Саміту миру у Швейцарії, чи потрібно проводити другу конференцію та чи варто запрошувати на неї Росію. Про підсумки соцопитування — у статті Тетяни Силіної "Другий Саміт миру. Чого від нього очікують українці та як оцінили перший”.

Джерело матеріала
loader
loader