Підтримка США після виборів: Зеленський зробив заяву щодо позиції Трампа
Підтримка США після виборів: Зеленський зробив заяву щодо позиції Трампа

Підтримка США після виборів: Зеленський зробив заяву щодо позиції Трампа

Зеленський наразі не має підстав хвилюватися щодо можливого скасування підтримки України.

Про що говорив Зеленський:

Президент України Володимир Зеленський прокоментував інформацію про те, що кандидат у президенти США від Республіканської партії може нібито скасувати підтримку України.

Під час спільної пресконференції з учасниками четвертого саміту Україна – Північна Європа він заявив, що не володіє такими даними і особисто не чув подібних заяв від Трампа.

"Я не чув, щоб Трамп сказав, що він скасує цю підтримку. Ми не знаємо, що буде. Ми розуміємо всі ризики, що може статися. Найбільший ризик буде, якщо політика США зміниться (після виборів - Главред)", - наголосив президент.

Наразі все ще невідомо, хто стане наступником Джо Байдена та вступить на посаду нового президента США, однак, хто б це не був - Україна буде розраховувати на підтримку як і демократів, так і республіканців у Конгресі.

"Я не впевнений, що Трамп, якщо він стане президентом, що він дійсно захоче програти. Програти в сенсі припинити підтримку України. Але я згоден з вами, що ризики є. Саме тому Україна має власний внутрішній план, як зміцнити себе", - додав Зеленський.

Підтримка США після виборів: Зеленський зробив заяву щодо позиції Трампа
Президентські вибори в США / Інфографіка: Главред

Вибори президента США 2024

Чергові вибори президента США заплановані на 5 листопада 2024 року.

15 листопада минулого року 45-й президент Штатів Дональд Трамп зробив заяву, в якій оголосив про початок своєї передвиборчої кампанії.

25 квітня 2023 року президент Байден оголосив про те, що висуне свою кандидатуру на вибори 2024 року, щоб переобратися на другий термін.

У грудні 2023 року Верховний суд штату Колорадо ухвалив рішення про те, що експрезидент Дональд Трамп не має конституційного права балотуватися в президенти США 2024 року.

Пізніше штат Мен заборонив Трампу балотуватися в президенти.

Позови проти Трампа ґрунтувався на пункті 14 поправки Конституції США. Вона була ратифікована після громадянської війни і свідчить, що американські чиновники, які "беруть участь" у повстанні або заколоті, не можуть обіймати свої посади в майбутньому.

У березні 2024 року Дональду Трампу офіційно дозволили брати участь у президентських виборах. Таке рішення ухвалив Верховний суд США.

Заяви в контексті президентських виборів в США

Нагадаємо, видання Bloomberg писало, що вибори в США стають переломним моментом для України. І незалежно від результатів, допомога країні може зменшитись.

Раніше Главред писав, що президент США Джо Байден занепокоєний щодо можливих наслідків майбутніх президентських виборів. Риторика кантидата у президенти Дональда Трампа, на його думку, може призвести до "небезпечного результату".

Напередодні сенатор-республіканець Марко Рубіо зробив заяву на захист Дональда Трампа, наголошуючи, що війна РФ проти України має завершитися переговорами, а не перемогою Києва.

Інші новини про передвиборчі перегони в США:

Джерело матеріала
loader