Зірка "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як можна приготувати домашню моцарелу за 30 хвилин – швидкий та смачний рецепт.
Своїм рецептом екс-суддя шоу "Майстер Шеф" кулінарний експерт Тетяна Литвинова поділилася на своєму youtube-каналі.
Так, час приготування домашньої моцарели: до 30 хв. Порції: 6-8, Складність: легко.
"Це дуже смачний і корисний продукт, який, як не дивно, можна зробити самому! Так от, я виконую свою обіцянку! Вперед!", - повідомила Мартинова.
Інгредієнти для приготування домашньої моцарели за 30 хвилин:
Молоко домашнє 3 літра непастеризоване
Оцет столовий 9% 6-8 столових ложок.
Сіль потрібна для розсолу.
Вихід із 3 літра молока - 370 грам.
Відразу на старті давайте домовимося, що ви не використовуйте пастеризоване молоко з магазину, або молоко після заморожування, яке кип'ятили.
Тільки свіже домашнє коров'яче молоко і тільки з нього може вийти моцарелла. Якщо ви порушуєте це правило, на жаль - це провал, у вас вийде сир, вийде все, що завгодно, але не сир моцарелла.
"Я перевіряла безліч разів і я зіпсувала величезну кількість літрів молока, поки не вивела цю ідеальну технологію за якою сир точно виходить", - повідомила Литвонова.
Читайте також: