Морквяний пиріг – страва, яка має безліч інтерпретацій. Але залишається незмінним його смак та простота приготування.
Для приготування страви знадобляться продукти, які є у кожній українській родині.
Інгредієнти для пирога:
-
Яйця – 3 штуки;
-
Сіль - щіпка;
-
Цукор – 180 г;
-
Соняшникова олія – 90 грамів;
-
Борошно пшеничне – 180 г;
-
Розпушувач тесту – 10 г;
-
Морква – 200 г.
У яйця додаємо щіпку солі та збиваємо кілька хвилин на середніх обертах. Потім додаємо в збиту суміш цукор і збиваємо до майже білого кольору.
Можна додати щіпку ванілі, або кориці, щоб страва вийшла ароматнішою. В отриману масу слід додати рослинну олію (бажано брати рафіновану, щоб вона не мала характерного запаху). Туди ж просіюємо борошно та розпушувач і легко перемішуємо лопаткою.
Настала черга головного продукту - моркви. Для цього її слід помити та почистити, натерти на великій тертці. Дрібна тертка для цього не підходить, тоді як овоч виділятиме надто багато соку і тісто розпливеться. Натерту моркву додаємо в тісто і перемішуємо до однорідності.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо туди морквяне тісто. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо за 180 градусів 40 хвилин. Щодо часу випікання, то воно має бути приблизно 40 хвилин, а далі слід орієнтуватися за своєю духовкою. Перевірити готовність пирога слід зубочисткою: якщо тісто тягнеться за нею, потрібно трохи почекати.
Краще пиріг підходить охолодженим. Його можна їсти так, а можна помазати кремом з м'якого сиру та жирних вершків або сметани. Він виходить м'яким, вологим і водночас солодким і ніжним до смаку.
Раніше ми повідомляли, що свинина та гарбуз – найкраще, що придумали кулінари: рецет осіннього рагу.