Булочки з часниковим маслом: рецепт ароматної та смачної випічки
Булочки з часниковим маслом: рецепт ароматної та смачної випічки

Булочки з часниковим маслом: рецепт ароматної та смачної випічки

Ніжні та пишні булочки з ароматом часнику нікого не залишать байдужими.

Дріжджові булочки з часниковою олією — ідеальне доповнення до борщу, та й просто це дуже ароматна і смачна випічка. Своїм перевіреним рецептом таких булочок поділилася кулінарна блогерка Катерина Мовчан. За її словами, головним секретом цієї випічки є якісні дріжджі.

Булочки на дріжджах із часниковим маслом

Інгредієнти:

  • пресовані дріжджі — 15 г;
  • борошно — 320 г;
  • тепла вода — 150 мл;
  • рослинна олія — 4 ст. л;
  • цукор — 2 ст. л;
  • сіль — щіпка;
  • яйце для змащування — 1 шт.

Для часникової олії:

  • вершкове масло — 50 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • свіжий кріп;
  • сіль за бажанням.

Спосіб приготування:

У глибоку миску влити теплу воду, додати цукор, рослинну олію та дріжджі. Усе добре перемішати до повного розчинення цукру та дріжджів.

Додати борошно, сіль і вимісити м'яке, гнучке тісто протягом 5-7 хвилин.

Перекласти тісто в миску, накрити плівкою або рушником і поставити в тепле місце без протягів на годину. Тісто збільшиться у 2-3 рази.

Після цього перекласти тісто на робочу поверхню і сформувати ковбаску. Розрізати її на невеликі шматочки. З кожного шматочка розкачати джгутик і зав'язати його у вузол. Булочкам можна надати й іншої форми, за бажанням.

Викласти булочки на деко, застелене пергаментом, накрити плівкою і залишити на 30 хвилин. Увімкнути нагрівання духовки до 190 градусів (режим верх-низ плюс конвекція).

Після півгодинного відпочинку зняти з дека плівку і змастити булочки збитим яйцем, після чого відправити їх у духовку на 12-15 хвилин. Необхідно орієнтуватися на свою духовку, оскільки вони у всіх різні. Булочки мають стати золотистого кольору.

Поки булочки в духовці, необхідно приготувати часникове масло. У каструлі розтопити вершкове масло і вимкнути нагрівання. Додати туди ж часник, вичавлений через прес, і дрібно порубаний кріп. За бажанням можна додати сіль.

Дістати булочки з духовки й одразу, поки гарячі, змастити ароматною олією.

Читайте також:

Випічка для гарного настрою: рецепт міні-булочок із маком

Булочки з сиром: простий рецепт смачної випічки

Сицилійські бріоші: покроковий рецепт ніжної випічки

Джерело матеріала
loader
loader