Ніжні та пишні булочки з ароматом часнику нікого не залишать байдужими.
Дріжджові булочки з часниковою олією — ідеальне доповнення до борщу, та й просто це дуже ароматна і смачна випічка. Своїм перевіреним рецептом таких булочок поділилася кулінарна блогерка Катерина Мовчан. За її словами, головним секретом цієї випічки є якісні дріжджі.
Булочки на дріжджах із часниковим маслом
Інгредієнти:
- пресовані дріжджі — 15 г;
- борошно — 320 г;
- тепла вода — 150 мл;
- рослинна олія — 4 ст. л;
- цукор — 2 ст. л;
- сіль — щіпка;
- яйце для змащування — 1 шт.
Для часникової олії:
- вершкове масло — 50 г;
- часник — 3 зубчики;
- свіжий кріп;
- сіль за бажанням.
Спосіб приготування:
У глибоку миску влити теплу воду, додати цукор, рослинну олію та дріжджі. Усе добре перемішати до повного розчинення цукру та дріжджів.
Додати борошно, сіль і вимісити м'яке, гнучке тісто протягом 5-7 хвилин.
Перекласти тісто в миску, накрити плівкою або рушником і поставити в тепле місце без протягів на годину. Тісто збільшиться у 2-3 рази.
Після цього перекласти тісто на робочу поверхню і сформувати ковбаску. Розрізати її на невеликі шматочки. З кожного шматочка розкачати джгутик і зав'язати його у вузол. Булочкам можна надати й іншої форми, за бажанням.
Викласти булочки на деко, застелене пергаментом, накрити плівкою і залишити на 30 хвилин. Увімкнути нагрівання духовки до 190 градусів (режим верх-низ плюс конвекція).
Після півгодинного відпочинку зняти з дека плівку і змастити булочки збитим яйцем, після чого відправити їх у духовку на 12-15 хвилин. Необхідно орієнтуватися на свою духовку, оскільки вони у всіх різні. Булочки мають стати золотистого кольору.
Поки булочки в духовці, необхідно приготувати часникове масло. У каструлі розтопити вершкове масло і вимкнути нагрівання. Додати туди ж часник, вичавлений через прес, і дрібно порубаний кріп. За бажанням можна додати сіль.
Дістати булочки з духовки й одразу, поки гарячі, змастити ароматною олією.
Читайте також:
Випічка для гарного настрою: рецепт міні-булочок із маком
Булочки з сиром: простий рецепт смачної випічки
Сицилійські бріоші: покроковий рецепт ніжної випічки