Ніжна білкова шарлотка, яку варто скуштувати: простий рецепт
Ніжна білкова шарлотка, яку варто скуштувати: простий рецепт

Ніжна білкова шарлотка, яку варто скуштувати: простий рецепт

Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити смачну та м'яку шарлотку.

Шарлотка виходить ароматною, повітряною і, що важливо, білковою, причому готувати її можна без особливих зусиль.

Інгредієнти:

  • Яблука - 4 шт.
  • Яйця - 4 шт.
  • Сир - 500 г.
  • Молоко – 100 мл.
  • Борошно (краще рисове) - 100 г.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Дрібка запашного (ваніль, кориця чи цедра — у моєму випадку екстракт лемонграсу).
  • Цукор/підсолоджувач (у мене еририт – 200 г).
  • Дрібка солі для балансу смаку.

Приготування:

Сир трохи підсолюємо і разом з молоком перебиваємо блендером до однорідної маси, намагаючись розбити всі грудки. Яйця збиваємо з цукром або підсолоджувачем до пишної маси.

Додаємо до сиру борошно, розпушувач та ароматизатор (якщо використовуєте корицю, то краще притрусити нею яблука). Акуратно з'єднуємо сирну масу з яєчною. Чим краще зб'єте, тим більше повітряним вийде тісто.

Яблука очищаємо, нарізаємо кубиками та укладаємо у змащену форму. Заливаємо тістом та випікаємо при 180 градусах близько години. Даємо охолонути, не виймаємо гарячим!

Для ласунів можливий варіант з легкою карамелізацією яблук перед заливкою тістом.

Останні новини України:

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader