Готуємо смачну страву з індички: рецепт пастрамі, яка замінить ковбасу
Готуємо смачну страву з індички: рецепт пастрамі, яка замінить ковбасу

Готуємо смачну страву з індички: рецепт пастрамі, яка замінить ковбасу

М'ясо індички зараз у кулінарних трендах. Індичатина дієтична та просто готується.

Світовий тренд на здоровий спосіб життя і правильне харчування зробив популярною індичатину. Особливо популярне філе, з якого можна робити котлети, запікати в духовці, тушкувати в соусі, обсмажувати в паніровці або використовувати маринад. А ще можна приготувати пастрамі.

Пастрамі — це спосіб довгого запікання м'яса за досить низької температури. Страва неймовірно популярна в Америці, де її подають із салатами та сендвічами. Фокус розповість, як приготувати цю закуску.

Пастрамі з філе індички

Інгредієнти:

  • філе грудки індички — 600 г;
  • три морквини;
  • солодкий перець — 2 шт;
  • дві цибулини;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • мед — 1 ст. л.;
  • зубчик часнику;
  • сушений розмарин — 1 ч. л.;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • сіль, мелений чорний перець.

Розігрійте духовку до 140 °С. Змішайте мед з 1 ст. л. оливкової олії та 2 ст. л. води. Моркву і солодкий перець наріжте невеликими шматочками, цибулю — пір'ям. Розкладіть овочі на деку, застеленому пергаментом, збризніть медово-оливковою сумішшю. Приправте сіллю і перцем за смаком.

Часник подрібніть. З'єднайте оливкову олію, що залишилася, часник, паприку і сушений розмарин, додайте сіль і перець. Натріть отриманою сумішшю філе, покладіть на деко поверх овочів.

Запікайте приблизно 1 годину, до золотистого кольору. Потім перекладіть індичку на обробну дошку і залиште на 20 хвилин. Подавайте із запеченими овочами. Або наріжте на скибочки та використовуйте замість ковбаси.

Читайте також:

Готується просто і швидко: рецепт плову з індичкою в сковороді

Краще, ніж ковбаса з магазину: рецепт смачної шинки з індички

Різнобарвне суфле з індички: ніжне і смачне частування для малюків

Джерело матеріала
loader