Осінь – сезон, багатий на фрукти, овочі, вітаміни. А значить, найкращі та найкорисніші страви саме із сезонних продуктів.
Гарбуз – унікальний осінній продукт. З нього можна приготувати суп, запіканки, фаршировані страви та солодощі.
Тому сьогодні ми розповімо, як приготувати незвичайний та смачний десерт до чаю – гарбузовий чізкейк.
Інгредієнти для основи чізкейку
Пісочне печиво (можна шоколадне) – 150 грамів,
Какао-порошок (якщо печиво не шоколадне) – 2 чайні ложки,
Вершкове масло – 70 грамів
Інгредієнти для начинки
Кисломолочний сир – 600 грамів,
Сметана (краще 20%) – 100 мл,
Яйця – 5 штук
Гарбузове пюре – 300 грамів,
Цукор – 150 грамів,
Ванільний цукор – 1 пакетик,
Кукурудзяний крохмаль – 30 грамів
Для приготування основи подрібнюємо печиво в блендері до крихти і додаємо при необхідності какао-порошок. У масу, що утворилася, вливаємо розтоплене вершкове масло і ретельно перемішуємо. Основу, що утворилася, викладаємо на форму, формуючи дно і бортики однакової товщини. На наступному етапі ставимо основу в розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 5-7 хвилин.
Для приготування начинки пробийте сир у блендері так, щоб не було найменших крупинок. Додайте в перебитий сир сметану, гарбузовий ванільний пюре і звичайний цукор. Перемішайте та додайте кукурудзяний крохмаль у начинку, після чого перебийте все блендером. Після додавання яєць нічого перебивати не потрібно, необхідно тільки перемішати начинку віночком.
Тим часом духовку розігрійте до 110 градусів і поставте миску з окропом на низ. Вливаємо начинку в основу і рівномірно розрівнюємо. Запікати чізкейк – дві з половиною години.
Важливо, коли страва буде готова – відкрийте двір духовки та залиште чізкейк до повного застигання в духовці. Прикрасити десерт можна горіхами, карамелізованим гарбузом або шоколадом.
Раніше ми повідомляли про гарбузовий манник у лимонному сиропі: рецепт без борошна та яєць для ласунів.