Розігрів їжі в мікрохвильовці: безпечна звичка чи ризик для здоров'я
Розігрів їжі в мікрохвильовці: безпечна звичка чи ризик для здоров'я

Розігрів їжі в мікрохвильовці: безпечна звичка чи ризик для здоров'я

Мікрохвильові печі є зручним способом швидко розігріти їжу, але багато людей сумніваються в їхній безпечності. Основні побоювання пов'язані з випромінюванням, бактеріями, збереженням поживних речовин та використанням пластикових контейнерів.

Мікрохвилі, які використовуються в цих печах, не є радіоактивними та не роблять їжу шкідливою. Однак важливо правильно доглядати за приладом та дотримуватися правил користування. По це повідомляє Iflscience.

Очищення мікрохвильовки. Фото Freepik

ВООЗ запевняє, що шкода можлива тільки при тривалому впливі високої потужності, значно більшій за ту, що використовується в побутових мікрохвильових печах.

Мікрохвильова піч не завжди рівномірно нагріває їжу, тому важливо перемішувати її під час приготування, щоб знищити всі шкідливі бактерії. Міф про те, що мікрохвилі знижують поживність їжі, не має наукових доказів. Навпаки, цей спосіб зберігає більше корисних речовин, оскільки їжа готується швидко і з мінімальною кількістю води.

Як відмити мікрохвильову піч. Фото: скрін youtube

Щодо пластикових контейнерів, деякі з них можуть виділяти мікропластик при нагріванні, але це ще не досліджено достатньо, щоб оцінити вплив на здоров'я. Краще використовувати скляний посуд. Також не можна використовувати металеві контейнери та фольгу.

Під час розігрівання важливо дотримуватись інструкцій: перемішувати їжу, перевіряти температуру та давати їй постояти після завершення циклу, щоб забезпечити рівномірне приготування.

Крім того, Знай.ua повідомляв, як правильно користуватись мікрохвильовкою - кожен другий робить ці помилки

Джерело матеріала
loader
loader