Смачний сніданок за декілька секунд: як приготувати яйця в мікрохвильовці
Смачний сніданок за декілька секунд: як приготувати яйця в мікрохвильовці

Смачний сніданок за декілька секунд: як приготувати яйця в мікрохвильовці

За допомогою мікрохвильовки яйця можна приготувати без зайвих зусиль, отримавши смачний та поживний сніданок. Як їх готувати та з чим поєднувати – розповідає 24 Канал.

Яйце в горнятку

  • Час: 2 – 3 хвилини
  • Порцій: 1

Інгредієнти:
– 1 яйце;
– 1 чайна ложка води;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.

Приготування:

  1. Розбийте яйце та вилийте у горнятко. Для того, щоб воно не вибухнуло додайте одну чайну ложку води.
  2. Вилкою обережно проколіть жовток, щоб він не лопнув.
  3. Поставте горнятко в мікрохвильовку.
  4. Виставте на вашій мікрохвильовці середню потужність.
  5. Готуйте яйце 30 – 40 секунд.
  6. За необхідності та до вашого смаку додайте ще 10 секунд.

Яйце пашот у мікрохвильовці

  • Час: 2 – 3 хвилин
  • Порцій: 1

Інгредієнти:
– 1 яйце;
– 100 мілілітрів води;
– щіпка солі – до смаку.

Приготування:

  1. У глибоку ємкість (придатну для мікрохвильовки) влийте воду.
  2. Розбийте туди яйце. Робіть це акуратно, щоб пошкодити жовток.
  3. Поставте миску в мікрохвильовку.
  4. Виставте на мікрохвильовці високу потужність.
  5. Готуйте 50 – 60 секунд.
  6. Для яйця пашот важливо, щоб жовток залишився рідким, а білок – твердим.

Що додати до яєць

Для того, щоб сніданок був ситним та збалансованим, слід доповнити яйця шматочком хліба, грінками або галетою. Чудово смакуватимуть також бекон і консервована квасоля. Не забувайте про овочі та зелень – обов’язкові складники будь-якого сніданку.

Не залишиться навіть крихти: як спекти рогалики до чаю.

Джерело матеріала
loader
loader