Картопляний пиріг з грибами – це завжди можливість для експериментів. Ви можете додати улюблені спеції або трохи зелені, щоб надати страві індивідуального характеру. Про те, як приготувати такий осінній пиріг розповідає24 Канал з посиланням на likki_koval_s у TikTok.
Картопляний пиріг з грибами
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 10–12 середніх картоплин;
– 2 великі цибулини;
– 300 грамів грибів;
– 80 грамів сиру;
– 1 яйце;
– 70 мілілітрів вершків;
– сіль і спеції – за смаком.
Як приготувати пиріг: перегляньте відео
Приготування:
- Відваріть картоплю зі шкіркою (у мундирах) до м’якості, але не доводьте до повного розварювання – вона має бути трохи розпадатися.
- Наріжте гриби й цибулю та обсмажте їх на сковорідці до золотистого кольору, щоб вони стали ароматними і соковитими.
- Форму для пирога змастіть олією. Викладіть у неї картоплю та, використовуючи склянку, придавіть її, формуючи основу пирога.
- На картопляну основу викладіть начинку з обсмажених грибів та цибулі, рівномірно розподіливши її по всій поверхні.
- Натріть сир на тертці. Збийте яйце з вершками, додайте половину сиру та посоліть до смаку.
- Залийте пиріг отриманою сумішшю, а зверху посипте рештою сиру.
- Випікайте пиріг у розігрітій до 200 градусів духовці 30 – 35 хвилин, доки сирна скоринка не стане золотистою, а картопля – рум’яною.
Що приготувати на вечерю: запашний м'яснийхлібець.