Хитрість господинь для ідеального сніданку: чому під час смаження яєць додають воду
Хитрість господинь для ідеального сніданку: чому під час смаження яєць додають воду

Хитрість господинь для ідеального сніданку: чому під час смаження яєць додають воду

Багато хто готує окату яєчню на сніданок, проте іноді в поспіху страва може вийти з напівсирим білком або надто твердим жовтком. Щоб цього уникнути, досвідчені кулінари радять додавати трохи води під час приготування, пише 24 Канал.

Як приготувати яєчню з водою

Ось два простих способи приготування яєчні з водою, які допоможуть досягти ідеальної консистенції.

Перший спосіб

  • Розігрійте сковорідку з олією чи маслом.
  • Розбийте яйця на сковорідку і дочекайтеся, поки білок почне згортатися.
  • Налийте трохи води на край сковорідки та накрийте її кришкою.

Таким чином, яйця будуть не тільки смажитися, але й готуватися на пару. Це допомагає рівномірно приготувати білок, не пересмажуючи жовток.

Другий спосіб (без олії)

  • Налийте трохи води у сковорідку й доведіть до кипіння.
  • Розбийте яйця у сковорідку, накрийте кришкою й готуйте на маленькому вогні.

Цей спосіб, без використання олії, особливо підійде для тих, хто надає перевагу дієтичному приготуванню. Коли на жовтку з’явиться тоненька біла плівка, яєчня готова!

Такі методи забезпечують рівномірне приготування білка і залишають жовток ніжним, дозволяючи вам насолодитися ідеальною яєчнею щоранку.

Джерело матеріала
loader
loader