Не в нижньому ящику: як зберігати моркву в холодильнику
Не в нижньому ящику: як зберігати моркву в холодильнику

Не в нижньому ящику: як зберігати моркву в холодильнику

Морква пролежить набагато довше, якщо знати деякі хитрощі.

Ви дізнаєтеся:

Багато хто з нас звик зберігати моркву в ящику для овочів у холодильнику, не замислюючись про те, що навіть такий простий продукт може зберігатися набагато довше і зберігати свою свіжість.

Главред пише, що експерт з кулінарії Лаура Фуентес поділилася секретним методом, який допоможе вам насолоджуватися хрусткою морквою протягом декількох тижнів.

Чому морква псується так швидко?

Виявляється, ящик для овочів із "хрусткою скоринкою" може стати справжньою пасткою для моркви. Річ у тім, що багато фруктів і овочів виділяють етилен - газ, який прискорює процес дозрівання. Коли морква опиняється поруч із такими продуктами, як помідори, цибуля або гриби, вона піддається впливу великої кількості етилену, що призводить до її швидкого в'янення.

Секрет ідеального зберігання моркви

Щоб зберегти моркву свіжою довше, дотримуйтесь цих простих порад:

Продукти, які не можна зберігати в холодильнику інфографіка
Продукти, які не можна зберігати в холодильнику інфографіка / Главред

Чому цей метод працює?

Захист від етилену: Банка з водою створює герметичне середовище, яке захищає моркву від впливу етилену, що виділяється іншими продуктами.

Збереження вологи: Вода в банці забезпечує оптимальний рівень вологості, запобігаючи висиханню моркви.

Вибирайте свіжу моркву: Для тривалого зберігання обирайте моркву з гладенькою шкіркою без пошкоджень.

Не зберігайте з іншими продуктами: Уникайте зберігання моркви поруч із продуктами, що виділяють етилен.

Регулярно перевіряйте воду: Періодично перевіряйте рівень води в банці та доливайте її за потреби.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете значно подовжити термін зберігання моркви і завжди мати під рукою свіжий і корисний продукт для приготування ваших улюблених страв.

Вам може бути цікаво:

Коли сіяти моркву?

Моркву можна сіяти після того, як зійде сніг. У багнюці, звісно, буде незручно робити грядки, тому земля має трохи підсохнути. До моменту посіву земля має прогрітися до +9 градусів на глибині 10 сантиметрів.

Джерело матеріала
loader