Так одразу на запитання, чи потрібно солити "Олів'є", зможуть відповісти далеко не всі. Але від цього залежить смак легендарного салату.
Чи взагалі потрібно солити "Олів'є"
Як відомо, в салат "Олів'є" можна додавати як свіжі, так і солоні огірки. Якщо ви не можете уявити собі цю страву саме без солоних огірків, тоді, кажуть кулінари, додатково солити вже не потрібно.
Якщо ж ви готуєте дієтичний варіант салату чи просто любите подавати цю страву зі свіжими овочами, тоді все ж посолити доведеться.
Знову ж таки, сіль зовсім не потрібна, якщо, наприклад, замість вареної ковбаси ви додаєте до салату солону рибу. Всі вегетаріанські версії цього легендарного салату, знову ж таки, потребують солі, адже не містять солоних інгредієнтів.
Коли солити і як правильно
Найкраще, якщо ви посолите овочі під час варіння. Тобто, сіль потрібно додавати не у вже готові картоплю й моркву, а у воду, в якій вони варяться.
Більше того, кулінари стверджують, що солити краще наприкінці варіння, а не на його початку.
Звичайно, якщо ви забули це зробити, то сіль можна додати й у вже готовий салат. Але в такому разі краще брати сіль дрібного помолу, тоді її кристали швидше розчиняться.
Слід пам'ятати й такий важливий нюанс, що сіль змушує деякі продукти пускати сік, а тому, якщо пересолити, салат вийде занадто рідким.