Нерозгадана загадка цілого століття: чи треба насправді солити салат "Олів'є"
Нерозгадана загадка цілого століття: чи треба насправді солити салат "Олів'є"

Нерозгадана загадка цілого століття: чи треба насправді солити салат "Олів'є"

Деякі кухарі радять не солити салат одразу, а залишити цю опцію для подачі.

Приготування класичного салату ставить важливе питання: солити його чи ні? Ця загадка вимагає уваги до деталей, адже сіль впливає на смаковий баланс страви, пише Главред з посиланням на globalcook.

Салат "Олів'є" включає багато інгредієнтів — варену картоплю, моркву, яйця, солоні огірки, м'ясо, горошок і майонез. Деякі з них уже містять сіль, наприклад, солоні огірки та м'ясо. Тому додавати сіль потрібно обережно, з урахуванням кожного компонента.

Також слід пам'ятати, що сіль не тільки підсилює смак, але й діє як консервант, впливаючи на термін зберігання страви. Через це деякі кухарі радять не солити салат одразу, а залишити цю опцію для подачі.

Щоб вирішити, чи солити салат, варто провести смаковий тест: спробувати кожен інгредієнт окремо. Якщо, скажімо, огірки достатньо солоні, можна обійтися без додаткової солі або додати її мінімально. Також враховуйте смаки тих, хто буде його куштувати.

3 базовые заправки к овощным салатам инфографика
3 базові заправки до овочевих салатів - інфографіка / Главред

Важливо й те, коли подавати салат: якщо одразу, невелика кількість солі додасть пікантності. Але якщо салат стоятиме в холодильнику, сіль може витягнути вологу й змінити текстуру страви.

Ось кілька порад для оптимального соління "Олів'є":

Отже, додавати сіль чи ні — залежить від інгредієнтів, ваших уподобань і моменту подачі. Готування "Олів'є" — це маленький кулінарний експеримент, який легко адаптувати під ваш смак.

До речі, ділимося також і рецептом конкурента "Олів'є" - ось бомбічний м'ясний салат за кілька хвилин.

Інші цікаві рецепти:

Історія салату "Олів'є"

Салат Олів'є — всесвітньо відомий салат, який вважається святковим і традиційним новорічним[2]. Назву дістав на честь свого творця, шеф-кухаря Люсьєна Олів'є, який тримав у Москві на початку 60-х років XIX століття трактир з французькою кухнею "Ермітаж".

Найдавніша публікація рецепту салату Олів'є, відома на сьогодні, наведена в журналі "Наша їжа" № 6 за 31 березня 1894 року, пише Вікіпедія.

У книзі П. П. Александрової "Настанови до вивчення основ кулінарного мистецтва" 1897 року видання вказаний наступний рецепт.

За деякими даними початковий рецепт салату такий: 2 орябки, телячий язик, чверть фунта паюсної ікри, пів фунта свіжого салату, 25 штук відварних раків, пів банки пікулів, пів банки сої-кабуль, два свіжих огірки, чверть фунта каперсів, 5 яєць круто.

Для соусу: майонез провансаль повинен бути приготований на французькому оцті з 2 яєць і 1 фунта маслинової (оливкової) олії.

Джерело матеріала
loader
loader