/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F5c4a16f0e3f15e7f9d1de261fb94c129.jpg)
Пончики з шоколадною начинкою: простий рецепт приготування
Готові пончики краще подавати теплими, щоб шоколадна начинка всередині була м'якою і тягучою.
Пончики з шоколадною начинкою всередині — десерт, який однаково сподобається як дітям, так і дорослим. Теплі й ароматні, вони чудово підійдуть до чаювання і як частування для гостей. Своїм перевіреним рецептом таких пончиків поділилася кулінарна блогерка Світлана Бауер.
Пончики з шоколадною начинкою
Інгредієнти:
- молоко (тепле) — 200 мл;
- сухі дріжджі — 7 г;
- цукор — 30 г;
- ванільний цукор — 16 г;
- вершкове масло (розм'якшене) — 35 г;
- яйце — 1 шт;
- борошно — 400 г;
- сіль — щіпка;
- шоколадна паста — 200 г;
- рослинна олія для смаження;
- цукор або цукрова пудра для обвалювання готових пончиків.
Спосіб приготування:
У велику миску влити тепле молоко і додати одразу всі інгредієнти: сухі дріжджі, цукор, ванільний цукор, яйце і дрібку солі. Перемішати.
Поступово ввести просіяне борошно, додати розм'якшене вершкове масло або маргарин і замісити м'яке, еластичне тісто, яке злегка липне до рук. Тісто поставити в тепле місце на вистоювання на 2 години.
Після того як тісто підніметься, розділити його на вісім рівних частин. Кожну частину розкачати в корж, покласти в центр шоколадну пасту. Защипнути добре краї, щоб начинка не витікала під час смаження, і залишити підходити на 30 хвилин.
Обсмажити пампухи на рослинній олії з обох боків до золотистого кольору. Викласти їх на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.
Ще теплими обваляти їх у цукрі або цукровій пудрі.
Подавати пончики краще теплими, щоб шоколадна начинка була м'якою і тягучою.
Читайте також:
Пончики з печінкою та рисом: покроковий рецепт
Швидко, смачно і красиво: як приготувати суші-пончики (відео)
Ніжні та смачні пончики без смаження: рецепт приготування


/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F147e2c41-3fd7-4d9f-9857-4d05778ec630.jpeg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F18%2Fef1acf2852ba181b3f8b1482852267c1.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F7b3a1ff6f569e58e94e2b147049c1928.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F12f1c7764160003fd4dbb427905c7aef.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0e07015e0a154310b05fb72659221e78.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F4579306e576265649b20868c5391b1c0.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fb2b8c9d060de073a12741483328aa677.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F7deccb310a0d3cbdcf94d3766558e9d6.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F71a5a0bed141b5f0a645133c19f49962.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F93b0aa5c5766d00eb89fb2cd202d0bc3.jpg)