Старовинна українська страва за рецептом гуцульської бабусі: як приготувати тертий гарбуз
Старовинна українська страва за рецептом гуцульської бабусі: як приготувати тертий гарбуз

Старовинна українська страва за рецептом гуцульської бабусі: як приготувати тертий гарбуз

Тертий гарбуз із додаванням сметани, чебрецю та підсмаженого насіння – це простий рецепт, що розкриває найкращі смаки цього продукту. Про те, як його приготувати, розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok Нікішиної Наталки.

Тертий гарбуз

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 250 грамів гарбуза (нарізаного дольками);
– 300 грамів сметани (20 – 30% жирності);
– 1 яйце;
– 2 зубчики часнику;
– 3 гілочки чебрецю;
– 40 грамів вершкового масла;
– насіння соняшника – для подачі.

Як приготувати тертий гарбуз: перегляньте відео

Приготування:

  1. Почистьте гарбуз і натріть його на крупній тертці.
  2. Викладіть у сотейник, додайте 200 грамів сметани та доведіть до кипіння на середньому вогні.
  3. У невеликій мисці змішайте решту 100 грамів сметани з яйцем, додайте сіль і перець до смаку.
  4. Додайте до суміші гілочки чебрецю та подрібнений часник. Влийте яєчно-сметанну масу в гарбуз, активно перемішайте, щоб яйця рівномірно заварилися. Коли суміш загусне, додайте вершкове масло й доведіть страву до смаку.
  5. Дайте гарбузу настоятися, щоб спеції й сметана розкрили свій аромат і ніжність.
  6. Підсмажте насіння соняшника до золотистого кольору для додаткової хрусткості та аромату.
  7. Подавайте тертий гарбуз із підсмаженим насінням соняшника, насолоджуючись цією вишуканою осінньою стравою.

Повітряний десерт на свята: покроковий рецепт смаколика.

Джерело матеріала
loader
loader