Зовсім інший смак: експерти закликали зберігати помідори лише в одному місці
Зовсім інший смак: експерти закликали зберігати помідори лише в одному місці

Зовсім інший смак: експерти закликали зберігати помідори лише в одному місці

Багато людей зберігають помідори у невідповідному місці, що робить їх "м'якими і борошнистими", а також псує їхній солодкий, насичений смак.

Ви дізнаєтесь:

Багато людей зберігають помідори у невідповідному місці, що робить їх "м'якими і борошнистими", а також псує їхній солодкий, насичений смак.

Попри знайомий смак і простоту, помідори не раз ставали об'єктом суперечок. Спочатку дискутували про те, чи це фрукт, чи овоч, а тепер виявилося, що можна зіпсувати їхній смак через звичну помилку зберігання, передає Mirror.

Кулінарний блогер Піт, відомий як Ранній Піт на TikTok, зібрав 504 000 підписників завдяки своїм порадам і рецептам. У вірусному відео він заявив, що майже багато хто зберігає помідори неправильно, що псує їхній смак.

"Помідори містять фермент, який реагує на низькі температури. Це фактично призводить до руйнування клітинних мембран, що створює набагато менш бажаний, кашоподібний і борошнистий помідор. Насправді щоб отримати найкращий смак томатів, їх слід зберігати при кімнатній температурі", - каже він.

Дивіться відео про те, як правильно зберігати помідори, щоб були смачними:

@earlypete If you store your tomatoes in the fridge, you’re doing it wrong, and here’s why ##food##tomato##cookingtips##learnontiktok##greenscreen♬ Breaking News - Breaking News

Піт додав, що якщо помідори починають псуватися, їх можна покласти в холодильник, щоб продовжити термін зберігання, але перед приготуванням варто дати їм нагрітися до кімнатної температури.

BBC Science підтверджує правоту Піта. Дослідження 2016 року в США показало, що охолодження помідорів на тиждень знижує активність генів, які кодують ферменти, необхідні для синтезу летких речовин — саме вони надають томатам складного і солодкого смаку та аромату.

"Дослідження 2013 року показало, що в помідорах, які зберігалися при температурі 4˚C, спостерігалося різке зниження концентрації летких сполук; після 30 днів зберігання при такій температурі загальна концентрація знизилася на 66%. Вони виявили, що зберігання при низькій температурі особливо негативно вплинуло на аромат томатів, в той час, як зберігання при 20˚C, навпаки, призвело до збільшення виробництва летких сполук", - повідомляє Compound Interest.

Вам також може бути цікаво:

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Джерело матеріала
loader
loader