Правильний вибір страв на сніданок може позитивно вплинути на зниження рівня холестерину та поліпшити здоров'я серця. Про це пише 24 Канал із посиланням на EatingWell.
Коли краще снідати
Дослідження свідчать, що люди, які снідають принаймні три рази на тиждень, мають значно нижчий ризик серцево-судинних захворювань.
Втім, не менш важливим є і час прийому їжі. Дієтологи підкреслюють, що найкраще їсти якомога раніше після пробудження.
Збалансований сніданок задає правильний тон усьому дню та позитивно впливає на стан серцево-судинної системи,
– зауважила дієтологиня Вероніка Рауз.
Вона радить починати сніданок протягом перших двох годин після пробудження, що сприятиме регулюванню рівня холестерину.
Її підтримує дієтологиня Ліза Ендрюс, яка посилається на дослідження, що демонструють зв'язок між пропуском сніданку та вищим рівнем "поганого" холестерину ЛПНЩ. Чим раніше ви поснідаєте, тим менше шансів, що цей прийом їжі буде проігноровано.
"Багато моїх клієнтів, які відмовляються від сніданку, згодом переїдають протягом дня", – пояснила Рауз.
Фахівці наголошують, що регулярне вживання здорового сніданку має безліч переваг: він не лише забезпечує необхідні поживні речовини на старті дня, але й допомагає знизити ризик розвитку діабету, гіпертонії, ожиріння, хвороб серця та інсульту.
Для додаткового зниження холестерину Рауз радить включати вранці більше рослинної їжі. Фрукти, овочі, горіхи, насіння та цільнозернові продукти багаті на розчинну клітковину, ненасичені жири, рослинні стерини та рослинний білок, що особливо корисні для тих, у кого підвищений рівень холестерину. Такі продукти також мають низький вміст насичених жирів, які пов'язані з підвищенням рівня ЛПНЩ.
Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.