Все залежить від часу: як варити буряк, щоб він не втратив колір
Все залежить від часу: як варити буряк, щоб він не втратив колір

Все залежить від часу: як варити буряк, щоб він не втратив колір

Це завдання може здаватися складним, але зберегти яскравий колір буряка можливо, якщо дотримуватися кількох простих правил. Як приготувати ідеальний буряк розповідає 24 Канал з посиланням на pysznosci.

Як правильно варити буряк

Варіть буряк цілим, не розрізаючи та не очищуючи його. Просто ретельно промийте під водою і покладіть у каструлю. Важливо, щоб буряк був повністю занурений у воду. Залийте його водою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 60 хвилин. Воду не соліть і варіть на середньому вогні.

Буряк не втратить свого кольору, якщо додати у воду пів чайної ложки цукру. Також можна використати лимонну кислоту, яблучний оцет або лимонний сік. Якщо обираєте оцет, то додайте 1 столову ложку на літр води.

Перевірити готовність буряка можна, проколовши його виделкою або ножем – він має бути м'яким, але не перевареним.

Буряк можна зварити напередодні, а після охолодження зберігати в холодильнику, бажано щільно закритим. У день подачі просто зніміть шкірку, натріть на тертці, приправте медом і бальзамічним оцтом – і неймовірна закуска готова.

Цікаво знати: скільки часу варити макарони.

Джерело матеріала
loader
loader