Дивовижний пляцок з росою – хіт серед десертів: як приготувати "Сльози ангела"
Дивовижний пляцок з росою – хіт серед десертів: як приготувати "Сльози ангела"

Дивовижний пляцок з росою – хіт серед десертів: як приготувати "Сльози ангела"

Через значну кількість крапель, що накопичуються на його поверхні, торт часто називають "сирником з росою" і "сльозами Валенсії". Рецептом ніжного та смачного десерту "Сльози ангела" ділиться 24 Канал з посиланням на УНІАН.

Сирний торт "Сльози ангела"

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 1 (форма 20 сантиметрів)

Інгредієнти:

для пісочного тіста:

– борошно – 110 грамів
– вершкове масло 82% – 70 грамів
– жовток – 1 штука
– цукор – 40 грамів
– сіль – дрібка

для сирного шару:
– сир – 400 грамів
– жовтки – 2 штуки
– цукор – 60 – 100 грамів
– ванільний цукор – 10 грамів
– сметана 20% – 100 грамів
– манка – 1 столова ложка

для меренги:
– білки – 3 штуки
– цукор – 2 столові ложки
– ванільний цукор – 1 чайна ложка
– сіль – дрібка

Приготування:

  1. Для пісочного тіста змішайте борошно, сіль. Натріть масло в сухі інгредієнти, вмочуючи його в борошно. Змішайте цукор з жовтком і додайте до масла з борошном, замісіть тісто.
  2. Розкачайте його між двома листами пергаменту у круг і покладіть в холодильник на 10 хвилин. Дістаньте тісто з холодильника, зніміть пергамент і викладіть у форму, формуючи бортики. Поставте в морозилку на 10 хвилин.
  3. Для сирної начинки перетріть блендером сир, сметану, цукор і ванільний цукор. Додайте манку і жовтки й перемішайте до однорідної маси. Вилийте начинку на основу і поставте випікатися в розігріту до 180 градусів на 35 хвилин.
  4. Для меренги збийте білки з сіллю і цукром до стійких піків. Викладіть на сирний шар, формуючи ложкою будь-який рельєф, і випікайте ще 10 хвилин при 160 градусах.
  5. Дістаньте форму з тортом і накрийте зверху великою мискою або каструлею, залиште до повного охолодження. Зніміть миску або каструлю – на торті з'являться чарівні крапельки. Акуратно зніміть форму з торта.

Можна смакувати "Сльози ангела"!

Сподобався десерт? Тоді спробуйте приготувати і справжній італійський "Тирамісу".

Джерело матеріала
loader
loader