Хліб із додаванням гарбуза виходить дуже яскравим на колір і має дуже незвичайний приємний смак.
Пізня осінь — сезон гарбуза. У кулінарії його активно використовують для приготування супів, десертів, каш, запікають цілим і готують багато інших і найрізноманітніших страв. Кулінарна блогерка Світлана Бауер розповіла і показала, як використовувати гарбуз для приготування хліба. Випічка виходить ароматною та з цікавим смаком. Спробуйте, і такий хліб скрасить осінній похмурий день.
Хліб із гарбузом
Інгредієнти:
- гарбуз – 300 г;
- тепле молоко – 200 мл;
- яйця – 1 шт;
- сіль – 1 ч. л;
- цукор – 1 ч. л;
- свіжі дріжджі – 20 г (або сухі 7 г);
- вершкове масло (розтоплене) – 30 г;
- борошно – 650-700 г.
Спосіб приготування:
Очищений гарбуз нарізати на невеликі шматочки і подрібнити в блендері разом із теплим молоком до отримання однорідного пюре. В отриману масу додати дріжджі, цукор, яйце, сіль і розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішати.
Поступово ввести борошно, замісити тісто, яке злегка липне до рук, і поставити на вистоювання в тепле місце приблизно на годину, доки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі.
Тісто розкачати в прямокутник завтовшки близько 0,5 см. Змастити тісто оливковою олією і посипати приправами за смаком (наприклад, орегано, базилік, сухий часник або будь-яким насінням за смаком).
Нарізати тісто на квадрати й акуратно укласти їх гармошкою в змащену олією форму, дати відпочити 30 хвилин.
Випікати хліб у заздалегідь розігрітій духовці за 180 градусів 50 хвилин, поки він не стане золотистого кольору.
Дати хлібу трохи охолонути у формі й можна його діставати. Подавати теплим з маслом або будь-яким улюбленим соусом.
Читайте також:
Справжній смак Італії за лічені хвилини: рецепт фокаччі з оливками та розмарином
Білий хліб у духовці: найпростіший рецепт
Хліб без замісу тіста: як приготувати смачну паляницю вдома