Цей простий інгредієнт переверне ваше уявлення про трав'яні чаї
Цей простий інгредієнт переверне ваше уявлення про трав'яні чаї

Цей простий інгредієнт переверне ваше уявлення про трав'яні чаї

Секретним інгредієнтом для покращення смаку трав'яного чаю може стати сушена шкірка мандаринів. Вона не тільки додає чаю унікальний аромат і смак, але й приносить користь організму, адже містить вітаміни, антиоксиданти та інші корисні речовини.

Як пояснюють експерти, більша частина аромату цитрусових походить саме від олій, які містяться у шкірці. Тому мандаринова цедра часто використовується у рецептах, щоб додати стравам або напоям виразного смаку. У чаї ж вона створює особливу гармонію солодкого, злегка гострого і квіткового аромату, який ідеально доповнює трав'яні композиції- пише Tasting Table.

Цікавим є те, що використання шкірки від мандаринів — це ще й екологічно. Замість того щоб викидати шкірку, її можна легко переробити і додати в чай. Важливо тільки обирати органічні фрукти, аби уникнути хімічних речовин, які можуть залишатися на шкірці. Перед сушінням шкірку обов’язково слід ретельно промити.

Банани, апельсини і мандарини. Фото: Freepik

Процес сушіння простий і швидкий, достатньо покласти шкірки в духовку на низькій температурі і залишити на 2-3 години. Після цього їх можна розламати на дрібні шматочки й зберігати для приготування чаю.

Чай. Фото: скрін youtube

Такий інгредієнт не лише покращує смак, а й стає корисним доповненням до щоденного раціону. Спробуйте цей лайфхак і зробіть свій чай особливим.

Раніше ми повідомляли, чому чай марний при застуді, лікарі попередили про те, що українці дарма "заливаються".

Про узвар не захочеться і згадувати, рецепт медового киселю із сухофруктів-детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо,рецепт смачного домашнього напою, який покращить сон.

Джерело матеріала
loader
loader