Із перлової каші, яку часто готують неправильно, можна приготувати смачну страву, що нагадує плов із булгура.
Перловка, або перлова каша, має не дуже добру репутацію, через те, що в їдальнях її часто недоварювали, через що вона була твердою та несмачною і отримала красномовне прізвисько "шрапнель". Але перловка — це дуже корисна і смачна каша, якою цілком можна замінити булгур, коли готуєте плов і варіації на цю кулінарну тему. Фокус розповість, як його приготувати.
Перловка з куркою та овочами, приготована за цим рецептом, змінить ваше, можливо, скептичне, ставлення до цієї крупи. Готується перловка з куркою та овочами просто і не надто довго, тому страву цілком можна подати на вечерю в будні.
Перловка з куркою та овочами
Інгредієнти:
- 8 курячих стегенець;
- 200 г перловки;
- 100 г бекону або копченої грудинки;
- 250 г замороженого зеленого горошку;
- 3 середні морквини;
- 1 стебло цибулі-порею, тільки біла і світло-зелені частини;
- 5 гілочок петрушки;
- 4 зубчики часнику;
- 600 мл курячого бульйону;
- 25 г вершкового масла;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- сіль, свіжомелений чорний перець.
Спочатку підготуйте перловку. Промийте її та замочіть у холодній воді. Мінімум на три години, але можна й на ніч. Тоді вона звариться швидко і буде м'якою.
Курку посоліть і поперчіть. Розігрійте великий сотейник або каструлю з оливковою олією та обсмажте стегенця з обох боків до рум'яної скоринки. Перекладіть на тарілку і приберіть у тепле місце. Злийте жир із сотейника, залишивши не більше 1 ст. л.
Наріжте бекон маленькими кубиками, очистіть і дрібно наріжте часник. Обсмажте бекон до золотистого кольору прямо в каструлі, в якій будете готувати страву. Додайте часник і готуйте близько хвилини. Всипте перловку, влийте курячий бульйон. Поверніть курячі стегенця. Доведіть до кипіння і готуйте на середньому вогні 20 хвилин.
Очистіть моркву, розріжте вздовж на 4 частини, а потім на шматочки завдовжки 3 см. Додайте моркву в сотейник до курки і продовжуйте готувати ще 10 хвилин.
Розріжте цибулю-порей уздовж навпіл і добре промийте. Наріжте півкільцями. Розігрійте в пательні вершкове масло й обсмажте цибулю-порей, помішуючи, до золотистого кольору.
Відсуньте курячі стегенця до країв сотейника. Додайте цибулю-порей і перемішайте з перловкою. Приправте сіллю та перцем. Додайте зелений горошок і готуйте без кришки 10 хвилин. Спробуйте перловку й овочі, вони мають бути повністю готові.
Петрушку вимийте та дрібно наріжте. Перловку з куркою та овочами розкладіть по тарілках. Посипте петрушкою та подайте на стіл.
Замість зеленого горошку можна взяти кукурудзу, цибулю-порей можна замінити звичайною ріпчастою цибулею.
Перловку з овочами можна готувати з індичкою, або бараниною, а бекон можна зовсім не додавати.
Читайте також:
Гречка по-французьки: як смачно і незвично приготувати кашу
Не ідеальна пара. Дієтологиня розповіла чи можна їсти кашу разом із м'ясом
Банош із грибами: рецепт ситної страви української кухні