Варіантів для приготування пирогів багато. У нашому рецепті пирога груші "ховаються" у шоколадному тісті і від цього їх смак здається ще яскравішим.
Хочемо вам запропонувати рецепт випічки, яка побалує вас та вашу родину. Такий пиріг ідеально підходить до чашки вечірнього чаю або ранкової кави. Рецептом поділилася фудблогерка Дарія Даріко.
Інгредієнти:
- яйця 2 шт
- щіпка солі
- цукор 150г
- ванільний цукор 1 ч.л.
- олія 90 мл
- молоко 120 мл
- коньяк 1 ст.л.
- борошно 200 г
- какао 40 гр.
- розпушувач 1 год. л.
- груші 4-5 шт
- чорний шоколад 80г
Спосіб приготування:
Груші очистити, половину нарізати тоненькими пластівцями. іншу половину кубиком (приблизно 1х1 см)
Збити яйця із сіллю. Поступово додати цукор та ванільний цукор, збити до світлої піни. Влити олію, потім молоко і коньяк, весь час збиваючи.
Борошно змішати з розпушувачем і какао, просіяти в тісто, вимісити. У тісто всипати грушу кубиком та подрібнений шоколад. Викласти у форму (у мене 26 см).
Зверху розкласти пелюстки груші.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин. Дати охолонути.
Раніше ми повідомляли про козинаки, як у дитинстві, можна приготувати і самостійно: рецепт, з яким все вийде.
Також стало відомо, що якщо запитати узваром, то настане рай на землі: рецепт грибного жульєна в картопляних горщиках.