Рецепт авдіївської гонорової каші: її готували ще у ХІХ столітті
Рецепт авдіївської гонорової каші: її готували ще у ХІХ столітті

Рецепт авдіївської гонорової каші: її готували ще у ХІХ столітті

Хоч на приготування цієї страви потрібно витратити трішки часу, каша однозначно цього вартує. Вона була популярною на святкових столах, а її секрети передавалися з покоління в покоління. Як приготувати авдіївську гонорову кашу розповідає24 Канал з посиланням на ТікТок Мирослави Пекарюк.

Авдіївська гонорова каша

  • Час: 3 години
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 80 грамів круглозернистого рису;
– 5 яєць;
– 400 мілілітрів молока (3,2%);
– 120 грамів вершкового масла;
– 2 столові ложки цукру (1+1);
– дрібка солі.

Як приготувати кашу: перегляньте відео

Приготування:

  1. Промийте рис у холодній воді. Залийте кип'ятком і варіть 3 хвилини. Потім відкиньте рис на сито, злийте воду, викладіть його на рушник і дайте просохнути.
  2. У каструлі доведіть до кипіння молоко, додайте 1 столову ложку цукру та масло. Перемішуйте, поки цукор повністю не розчиниться. Висипте рис у молоко й варіть ще 5 хвилин. Заберіть каструлю з вогню.
  3. У мисці збийте яйця з 1 столовою ложкою цукру. Додайте їх до рису й ретельно перемішайте.
  4. Поверніть каструлю на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  5. Зніміть кашу з вогню, накрийте кришкою. Закутайте каструлю в ковдру та залиште настоюватися на 3 години.
  6. Подавайте гонорову кашу з вершковим маслом, джемом або родзинками.

Смачного!

Як приготувати пасту Амосова вдома: простийрецепт.

Джерело матеріала
loader