Забудьте про неапетитну масу: як посмажити картоплю, щоб хрустіла, а не розвалювалася
Забудьте про неапетитну масу: як посмажити картоплю, щоб хрустіла, а не розвалювалася

Забудьте про неапетитну масу: як посмажити картоплю, щоб хрустіла, а не розвалювалася

З кожним траплялося, що під час смаження картопля просто розвалювалася. Як у будь-якому випадку уникнути цієї неприємності та подати до столу хрустку та гарну смажену картоплю розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

Як посмажити хрустку картоплю

У картоплі міститься чимало крохмалю, через що вона часто розвалюється під час приготування. Тому перед смаженням очищену та нарізану картоплю рекомендується замочити на 30 хвилин у холодній воді. Це дозволить зменшити його кількість.

Перед тим як викладати картоплю на сковороду, її обов’язково потрібно обсушити паперовими рушниками. Якщо залишиться зайва волога, картопля не смажитиметься, а почне тушкуватися або варитися.

Забудьте про неапетитну масу: як посмажити картоплю, щоб хрустіла, а не розвалювалася - Фото 1

Улюблений гарнір / Фото Pixabay

Сковороду з олією необхідно добре розігріти перед смаженням. Викладати картоплю на холодну сковороду не варто. Процес смаження слід проводити на сильному вогні. Тільки так можна досягти правильного обсмаження, а не тушкування.

Сіль додають лише наприкінці приготування — приблизно за хвилину до того, як картопля буде готова. Для утворення хрусткої скоринки важливо, щоб картопля на сковороді лежала в один шар і була нарізана рівними шматочками однакової товщини.

Під час смаження картоплю потрібно перемішувати лише 2 – 3 рази. Часте перемішування може призвести до того, що вона втратить форму і перетвориться на "кашу".

Бісквіт буде досконалим: який секрет у цьому допоможе.

Джерело матеріала
loader