Ніжні коржі, кокосовий крем і аромат кави: як приготувати пляцок "Гуллівер"
Ніжні коржі, кокосовий крем і аромат кави: як приготувати пляцок "Гуллівер"

Ніжні коржі, кокосовий крем і аромат кави: як приготувати пляцок "Гуллівер"

Цей пляцок поєднує ніжні шоколадні коржі, легкий кокосовий крем і аромат кави, що створює неповторну гармонію. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на "Разом за столом".

Пляцок Гуллівер

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
для шоколадних коржів:
– 3 яйця;
– 6 грамів ванільного цукру;
– 150 грамів цукру;
– 35 грамів меду;
– 150 грамів сметани;
– 90 грамів вершкового масла;
– 4 грами соди;
– 150 грамів борошна;
– 35 грамів какао;
для крему:
– 700 мілілітрів молока;
– 40 грамів пудингу;
– 4 столові ложки манки;
– 20 грамів ванільного цукру;
– 50 грамів цукру;
– 250 грамів сиру маскарпоне;
– 100 грамів кокосової стружки;
додаткові інгредієнти:
– 100 мілілітрів міцної кави;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 чайна ложка ароматизатора рому;
– 200 грамів круглого бісквітного печива;
– густе варення – до смаку.

Приготування:

  1. За допомогою міксера на високій швидкості збийте яйця з цукром, ванільним цукром та медом протягом 5 хвилин. Додайте сметану, розтоплене масло та соду, продовжуючи збивати на низькій швидкості.
  2. До отриманої рідкої маси поступово введіть борошно та какао. Перемішуйте на низьких швидкостях, доки суміш не стане однорідною, приблизно 2 – 3 хвилини.
  3. Випікайте два коржі на деко у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 7 – 8 хвилин.
  4. Для приготування крему у холодному молоці розчиніть пудинг, додайте манку, цукор і ванільний цукор. Добре перемішайте, доведіть до кипіння та варіть 5 – 6 хвилин. Введіть кокосову стружку, перемішайте і залиште охолоджуватися.
  5. До охолодженого крему поступово додайте маскарпоне, збиваючи суміш міксером до однорідності.
  6. Складання пляцка: підготуйте каву, додавши до неї ароматизатор рому та цукор. Готові коржі розріжте поперек на дві частини, щоб отримати чотири коржі розміром 17х25 сантиметрів. Розділіть крем на чотири рівні частини.
  7. На перший корж рівномірно нанесіть одну частину крему, накрийте другим коржем і знову викладіть шар крему.
  8. Між двома половинками круглого бісквітного печива покладіть варення, занурте їх у каву та викладіть поверх крему.
  9. Змастіть печиво ще одним шаром крему, покладіть наступний корж, викладіть останню частину крему та накрийте фінальним коржем. Легенько притисніть пляцок.
  10. Помістіть десерт у холодильник на 24 години, щоб він добре настоявся та набув насиченого смаку.

Особливий рецепт: як приготувати ідеальнийбісквіт.

Джерело матеріала
loader
loader