Цей пляцок поєднує ніжні шоколадні коржі, легкий кокосовий крем і аромат кави, що створює неповторну гармонію. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на "Разом за столом".
Пляцок Гуллівер
- Час: 1,5 години
- Порцій: 6
Інгредієнти:
для шоколадних коржів:
– 3 яйця;
– 6 грамів ванільного цукру;
– 150 грамів цукру;
– 35 грамів меду;
– 150 грамів сметани;
– 90 грамів вершкового масла;
– 4 грами соди;
– 150 грамів борошна;
– 35 грамів какао;
для крему:
– 700 мілілітрів молока;
– 40 грамів пудингу;
– 4 столові ложки манки;
– 20 грамів ванільного цукру;
– 50 грамів цукру;
– 250 грамів сиру маскарпоне;
– 100 грамів кокосової стружки;
додаткові інгредієнти:
– 100 мілілітрів міцної кави;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 чайна ложка ароматизатора рому;
– 200 грамів круглого бісквітного печива;
– густе варення – до смаку.
Приготування:
- За допомогою міксера на високій швидкості збийте яйця з цукром, ванільним цукром та медом протягом 5 хвилин. Додайте сметану, розтоплене масло та соду, продовжуючи збивати на низькій швидкості.
- До отриманої рідкої маси поступово введіть борошно та какао. Перемішуйте на низьких швидкостях, доки суміш не стане однорідною, приблизно 2 – 3 хвилини.
- Випікайте два коржі на деко у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 7 – 8 хвилин.
- Для приготування крему у холодному молоці розчиніть пудинг, додайте манку, цукор і ванільний цукор. Добре перемішайте, доведіть до кипіння та варіть 5 – 6 хвилин. Введіть кокосову стружку, перемішайте і залиште охолоджуватися.
- До охолодженого крему поступово додайте маскарпоне, збиваючи суміш міксером до однорідності.
- Складання пляцка: підготуйте каву, додавши до неї ароматизатор рому та цукор. Готові коржі розріжте поперек на дві частини, щоб отримати чотири коржі розміром 17х25 сантиметрів. Розділіть крем на чотири рівні частини.
- На перший корж рівномірно нанесіть одну частину крему, накрийте другим коржем і знову викладіть шар крему.
- Між двома половинками круглого бісквітного печива покладіть варення, занурте їх у каву та викладіть поверх крему.
- Змастіть печиво ще одним шаром крему, покладіть наступний корж, викладіть останню частину крему та накрийте фінальним коржем. Легенько притисніть пляцок.
- Помістіть десерт у холодильник на 24 години, щоб він добре настоявся та набув насиченого смаку.
Особливий рецепт: як приготувати ідеальнийбісквіт.