Перед варінням проткніть яйце голкою: лайфгак від професійних кухарів
Перед варінням проткніть яйце голкою: лайфгак від професійних кухарів

Перед варінням проткніть яйце голкою: лайфгак від професійних кухарів

Навіщо досвідчені кулінари роблять такий трюк: про цей корисний спосіб ніхто не знає.

Розповідаємо, навіщо перед варінням яйця проколювати голкою, як правильно їх варити.

Для чого потрібен отвір у шкаралупі

Насправді, ця маленька дірочка від голки виконує дуже корисну функцію, яка полегшить життя усім господиням. Під час приготування в яйця потраплятиме вода, таким чином шкарлупа не буде "приклеюватися" до білка. Яйця легко будуть чиститися, шкаралупа злітатиме сама. Поверхня білка залишатиметься гладенькою й гарною.

Як правильно протикати яйце голкою

Обов’язково треба знати, що отвір треба робити на тупому боці яйця. Там знаходиться повітряна камера, куди потраплятиме вода під час варіння. Якщо проткнути яйце в іншому місці, шкаралупа трісне і вареного яйця вже не вийде.

Як правильно варити яйця: поради досвідчених господинь

  • Щоб яйця під час варіння не потріскалися, треба посолити воду. Якщо яйця тріскатимуться, білок все одно не витікатиме.
  • Не можна класти холодні яйця в окріп, так вони потріскаються і витече білок.
  • Яйця треба варити на повільному вогні.
  • Якщо яйця свіжі, їх краще варити на три хвилини довше.
  • Щойно яйця зваряться, обдайте їх холодною водою і трохи надбийте, тоді вони будуть легко чиститися.

Покладіть подушку ось так – ваш сон буде міцним і спокійним

З якого м'яса не можна варити холодець: воно лише зіпсує смак страви

Як варити макарони, щоб не злипалися: сім простих секретів

Джерело матеріала
loader
loader