/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2Fa576d3d90b9336db0b57819738c5616d.png)
Швидкий рецепт імбирного печива: завжди виходить смачним і ароматним
Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася з українцями найпростішим і найшвидшим рецептом імбирного печива для різдвяно-новорічних свят.
Для приготування імбирного печива нам знадобиться:
- борошно - 270 г
- вершкове масло (м’яке) - 100 г
- яйце - 1 шт.
- цукор - 100 г
- мед - 2 ст.л.
- сода - 0,5 ч.л.
- імбир і кориця сухі - 1 ст.л.
- за бажанням можна додати кардамон, мускатний горіх чи какао-порошок
Шеф-кухар відзначила, що в неї з цієї кількості інгредієнтів вийшло 24 печива, але це залижить від розміру форм.
М’яке вершкове масло з цукром збиваємо до побіління. Після цього додаємо яйце та збиваємо до однорідності. Додаємо мед і ще раз збиваємо.
У кінці додаємо сухі інгредієнти: борошно, соду, спеції та перемішуємо все до однорідності. Тісто вийде трохи липким, так і має бути. Загортаємо тісто в харчову плівку та відправляємо в холодильник мінімум на чотири години, а краще на ніч.
Охолоджене тісто стане більш цупким. Ділимо тісто на дві частини: поки будемо працювати з однією, другу ховаємо назад у холодильник.
На пергамент, присипаний борошном, викладаємо тісто та зверху теж трохи присипаємо його борошном, розкачуємо до товщини приблизно 3 мм та формочками вирізаємо імбирне печиво. Тісто, яке лишається поза формами, використовуємо повторно.
На деко з пергаментом викладаємо імбирне печиво на відстані одне від одного тавипікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 5-7 хвилин залежно від розміру.
"Будьте уважні, бо це печиво печеться дуже швидко! Краще перевірити через 5 хвилин", – наголосивла шеф-кухар.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F889d0900893c1261d2d9181214c9609a.jpg)
Народжені під щасливою зіркою: нумерологи назвали три місяці, що приносять удачу
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F965bab132b9397ac8fe6d3b516963be9.jpg)
Насолода на цілий рік: маринуємо гриби – смачно і без зайвих турбот
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F32%2Ff863b587dca5ea1eba57194f4cca8e05.jpg)
Гороскоп на 12 серпня: Овнам - стримати емоції, Рибам - важлива розмова
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F5daf9b85e62084defb06a074c886373e.jpg)
Як насправді роблять чипси: несподівана відповідь вразить просто наповал
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fee801781ade675511fc01ff65a8eacc5.jpg)
Що не можна робити вночі, щоб не накликати невдачі та біди
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F729503be28bfd658ff65c282071ab420.jpg)
3 рослини, які варто посадити цього серпня для квітучого саду навесні
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F424a129de15bb98b5615765963de4281.jpg)