Як приготувати соковитий стейк: простий рецепт зі свинячої лопатки
Як приготувати соковитий стейк: простий рецепт зі свинячої лопатки

Як приготувати соковитий стейк: простий рецепт зі свинячої лопатки

Подавати такі стейки можна з картопляним пюре, свіжими овочами або легким салатом із зелені. Мінімум зусиль – максимум задоволення! Як втілити цей кулінарний експеримент у життя розповідає24 Каналз посиланням beszamel.

Рецепт стейків

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
для стейків:
– 4 великих стейки зі свинячої лопатки (приблизно по 200 – 250 грамів кожен, загальна вага 800 – 1000 грамів);
– половина столової ложки оливкової олії;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку;
для маринаду:
– одна третина склянки оливкової олії;
– чверть склянки яблучного оцту;
– 1 маленька цибулина (тонко нарізана);
– 1,5 столової ложки коричневого цукру;
– 2 столові ложки гірчиці;
– 6 – 7 гілочок чебрецю (або половина столової ложки сушеного);
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Змішайте інгредієнти для маринаду у контейнері.
  2. Покладіть свинячі стейки в маринад, переконайтеся, що вони рівномірно вкриті.
  3. Залиште в холодильнику на 4 – 12 годин.
  4. За 30 хвилин до запікання дістаньте стейки з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  6. Вистеліть деко пергаментним папером, щоб полегшити очищення після випікання.
  7. Зішкребіть маринад зі стейків, приправте їх сіллю і перцем. Викладіть стейки на деко та випікайте 20 хвилин.
  8. Переверніть стейки і готуйте ще 5 – 8 хвилин, щоб друга сторона підрум’янилася.
  9. Час запікання може залежати від товщини стейків.
  10. Якщо ви використовуєте термометр для м’яса, стейки готові, коли їх внутрішня температура досягне 65 градусів.
  11. Пам’ятайте, що стейки зі свинячої лопатки залишаються соковитими навіть при тривалішому запіканні, тому не бійтеся їх пересмажити.
  12. Вийміть стейки з духовки, накрийте їх фольгою і дайте відпочити близько 5 хвилин перед подачею.

Смачного!

Закуска, яка завжди викликає захоплення: як приготувати особливі мафіни.

Джерело матеріала
loader